Headlines News :
Home » , » Vaterpolisti Srbije dominantno do osmine finala

Vaterpolisti Srbije dominantno do osmine finala

Written By maxtv on петак, 26. јул 2013. | 11:32

Vaterpolo reprezentacije Srbije pobedila je i treću utakmicu u grupi C, i time izborila pravo da na početku doigravanja igra sa najgore plasiranom ekipom iz grupe D. Najnovija žrtva izabranika selektora Dejana Savića bila je selekcija Kine, koja je savladana rezultatom 16:9 (4:3, 4:2, 5:3, 3:1). Utakmice osmine finala su na programu u nedelju.

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u osminu finala i osvojila je prvo mesto u Grupi C, pošto je u utakmici trećeg kola na Svetskom prvenstvu u Barseloni, pobedila Kinu sa 16:9 (4:3, 4:2, 5:3, 3:1).
Reprezentacija Srbije osvojila je maksimalnih šest bodova iz tri utakmice, pa će u osmini finala igrati protiv poslednjeplasirane ekipe iz Grupe D u kojoj se takmiče Italija, Nemačka, Kazahstan i Rumunija.
U Grupi D će se u toku dana odigrati utakmice poslednjeg, trećeg kola. Prva je Italija sa četiri boda, po dva imaju Nemačka i Kazahstan, dok je Rumunija bez bodova.
U Grupi C danas igraju još Mađarska i Australija, ekipe koje su u prve dve utakmice sakupile po dva boda. Kina je bez bodova.
Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Stefan Mitrović sa četiri gola, a Duško Pijetlović postigao je tri gola. U ekipi Kine Ning Pan i Čungsjing Lijang postigli su po dva gola.
Na početku prve četvrtine igralo se gol za gol, ali je Srbija preko Živka Gocića i Andrije Prlainovića uspela da dođe do dva gola prednosti - 4:2. Dušan Mandić je nakon toga propustio priliku da iz peterca uveća prednost, što su Kinezi kaznili i preko Lijanga smanjili zaostatak.
Vaterpolisti Kine su dobro igrali u drugoj četvrtini, preko Niasjanga Lijanga smanjili su na 5:6, ali su izabranici Dejana Savića u završnici dobro igrali u odbrani i preko Mitrovića i Pijetlovića stekli tri gola prednosti uoči drugog poluvremena - 8:5.
Srbija je u nastavku dominirala dobrom igrom u odbrani i sigurnom igrom u napadu, a Slobodan Nikić je doneo najveću prednost od šest golova -11:5. Kinezi su uspeli da smanje zaostatak, ali je Pijetlović vratio Srbiji pet golova prednosti uoči početka četvrte četvrtine.
aterpolisti Srbije su u poslednjoj deonici sigurno igrali i čuvali prednost, golovima Mitrovića, Pijetlovića i Miloša ćuka, a kineski golman ih je dobrim odbranama sprečio da ostvare ubedljiviju pobedu.
Utakmice osmine finala igraju se u nedelju.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger