Headlines News :
Home » , , » Gold kup: Meksiko uz Panamu u 1/4 finalu (VIDEO)

Gold kup: Meksiko uz Panamu u 1/4 finalu (VIDEO)

Written By maxtv on понедељак, 15. јул 2013. | 14:21

Reprezantacija Meksika priključila se Panami u četvrtfinalu Gold kupa, šampionata Severne i Srednje Amerike i Kariba (KONKAKAF).
Beta/AP
Meksiko je u direktnom duelu za treće mesto savladao Martinik sa 3:1, dok je Panama zadržala prvo mesto u grupi remijerm bez golova sa Kanadom.
Pobedu Meksikancima nad neočekivano dobrim Martinikom doneli su Fabijan, Montes i Ponse. Persemejn je iz penala krajem prvog poluvremena vratio Martinik u meč.
U meču koji je bio biti ili ne biti za oba tima sastali su se zvanični šampion Gold kupa ekipa Meksika i najprijatnije iznenađenje turnira ekipa Martinika.

Pošto je pobeda bila imperativ Meksikanci su od početka krenuli ofanzivno i već u 21. minutu se to isplatilo, jer je Marko Fabijan postigao vodeći gol, a svoj treći na turniru. Zatim je u 34. minutu sjajnim udarcem iz velike udaljenosti Luis Montes savladao golmana Olimpu.

Martinik se nije predavao, pa je do gola stigao u 42. minutu. Lajun je u kaznenom prostoru srušio Stiva Gustana, a sa bele tačke precizan je bio Kevin Parsmejn.

Meksiko je u drugom poluvremenu imao mnogo šansi, ali je do trećeg gola stigao tek na samom kraju meča, kada je posla sjajnog dodavanja Lajuna strelac bio Ponse. 

Panama je odlično počela takmičenje, prvo iznenađujućom pobedom nad Meksikom od 2:1, a zatim i nad Martinikom od 1:0. Kanada je imala dva poraza i malo ko je verovao da će na meču sa Panamom moći da uradi nešto više. 

Šanse su se ređale na obe strane, Panama je diktirala tempo, ali golova nije bilo. Kanađani na turniru nisu postigli ni gol, pa kao četvrtoplasirana ekipa u grupi A odlaze kući, dok će Panam kao prvoplasirani tim u četvrtfinalu igrati sa trećeplasinom ekipom iz B ili C grupe. 

Martinik čeka razvoj situacije po ostalim grupama, da bi eventualno kao jedna od drugoplasiranom ekipom iz grupe B. 

Meksiko će kao drugoplasirana ekipa grupe A igrati sa drugim iz grupe B, gde danas igraju El Salvador Haiti i Honduras i Trinidad i Tobago. 

Honduras je siguran učesnik četvrtfinala jer ima šest bodova, drugi je Haiti sa 3, po 1 imaju Trinidad i Tobago i El Salvador.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger