Headlines News :
Home » , » Formula 1: Trka za Veliku nagradu Austrije se vraća u kalendar sledece godine

Formula 1: Trka za Veliku nagradu Austrije se vraća u kalendar sledece godine

Written By maxtv on уторак, 23. јул 2013. | 13:55

Trka za Veliku nagradu Austrije vratiće se u kalendar Formule 1 sledeće godine, pošto je Red Bul postigao dogovor o njenom održavanju.
Philip Platzer/Red Bull Content Pooll
Austrijska kompanija je u kratkom saopštenju dostavljenom austrijskim medijskim kućama objavila da je uspešno završila pregovore o povratku Formule 1 na stazu „Red Bul ring“, koja je nekada nosila ime „A1 ring“.
Vlasnik Red Bula Ditrih Matešić i prvi čovek Formule 1 Berni Eklston postigli su dogovor po kojem će se Formula 1 vratiti u Štajersku naredne godine“, stoji u saopštenju. 

Austrija je poslednji put bila domaćin trke Formule 1 2003. godine, a potom je ostala bez mesta u kalendaru zato što su planovi radovima na stazi u Špilbergu propali. Ipak, kada je Red Bul kupio stazu, Matešić je dugo razmišljao šta da radi san njom, pre nego što je potpuno rekonstruisana i otvorena kao „Red Bul ring“ pre dve godine. 

Prvi čovek Red Bula nikada nije krio želju da vrati Formulu 1 u Austriju, a prošle zime se pojavila mogućnost da se već ove sezone nađe u kalendaru umesto trke u Nju Džersiju. Na kraju dogovor nije postignut, ali je povratak najboljih vozača današnjice u Špilberg sada već izvestan. 

Povratak Velike nagrade Austrije moraće još da bude zvanično potvrđen od strane Svetske automobilske federacije kasnije tokom godine. Prema saopštenju Red Bula, trka bi trebalo da bude vožena 6. jula naredne godine.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger