Headlines News :
Home » , » Debakl Čikaga

Debakl Čikaga

Written By maxtv on четвртак, 9. мај 2013. | 10:25


Majami i Golden Stejt izjednačili na 1:1 u polufinalu plej-ofa NBA lige. Majami je savladao Čikago sa 115:78 i sa 37 poena razlike ostvario najubedljiviju pobedu je u klupskoj istoriji.Na 1:1, ali u polufinalu plej ofa Zapadne konferencije, izjednačio je i Golden Stejt savladavši San Antonio sa 100:91.
Odgovor Majamija za poraz od Čikaga u prvoj utakmici plej ofa Istočne konferencije bio je surov.
NBA-Majami-Bulsi.jpg
Aktuelni šampion Majami je ostvario najveću pobedu u plej-ofu u klupskoj istoriji, dok je Čikago zabeležio najteži poraz u doigravanju.
U redovima aktuelnog šampiona NBA lige gotovo da nije bilo slabog pojedinca. 
Majami je u završnici prvog poluvremena vodio sa 42:38, ali je do ubedljive pobede stigao serijom od 62:20 u drugom delu utakmice.
NBA-Majami-Bulsi-2.jpg
Utakmicu je obeležilo nesportsko ponašanje igrača, zbog čega su dosuđenje dve isključujuće i devet tehničkih grešaka.
Iako je igrao samo 19 minuta, Rej Alen bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 21 poenom, dok je Lebron Džejms utakmicu završio sa 19 poena i devet asistencija. Dvejn Vejd dodao je 15, a Kris Boš 13 poena.
"Nije važno da li ste pobedili sa 20, 30 ili jednim poenom razlike, rezultat u seriji je 1:1. Oni su uradili šta su želeli. Pobedili su nas na našem terenu i sada imaju prednost domaćeg terena. Moramo da pokušamo da to vratimo u Čikagu", rekao je Lebron Džejms.
NBA-Majami-Bulsi-3.jpg
Marko Belineli je sa 13 poena bio najefikasniji u ekipi Čikaga, Žoakim Noa postigao je poen manje, a 11 je ubacio Nejt Robinson.
Naredna, treća utakmica igra se sutra u Čikagu.
NBA-S-Antonio-6.jpg
Košarkaši Golden Stejta pobedili su na gostujućem terenu San Antonio sa 100:91 i izjednačili na 1:1 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije.
Klej Tompson sa 34 i Stiven Kari sa 22 koša bili su glavni protagonisti iznenađenja u San Antoniju. Doduše, možda to više i nije iznenađenje imajući u vidu da je San Antonio dobio prvu utakmicu (93:91) tek posle dva produžetka.
NBA-S-Antonio-1.jpg
Golden Stejt je, ujedno, srušio i neugodnu tradiciju na gostovanju u San Antoniju gde nije pobedio od 14. februara 1997. godine, a odigrao je u tom intervalu 30 utakmica! Dakle, posle 30 poraza usledio je trijumf koji im otvara mogućnost i za plasman u finale plej ofa Konferencije, u šta je malo ko verovao pred početak doigravanja za titulu prvaka.
Svoj doprinos pobesi dali su Herison Barns 13, Karl Lendri 10, a i Endru Bogut sa šest poena i 11 skokova.
NBA-S-Antonio-5.jpg
U ekipi San Antonija Tim Dankan bio je najefikasniji sa 23 poena, Toni Parker dodao je 20, Manu Djinobili 12, a Kavi Leonard 11 poena i 12 skokova.
Naredna utakmica igra se u San Francisku u petak.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger