Headlines News :
Home » , » Tipsarević slavio posle maratona

Tipsarević slavio posle maratona

Written By maxtv on петак, 31. мај 2013. | 16:54

Nakon velike borbe i pravog teniskog maratona od preko četiri sata igre, srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u naredno kolo Rolan Garosa. On je u pet setova pobedio španskog tenisera Fernanda Verdaska – 3:2 (7:6, 6:1, 3:6, 5:7 i 8:6). Sledeži Jankov protivnik je Rus Miahal Južni.
Janko Tipsarević se plasirao u treće kolo Rolan Garosa, posle velike borbe i pobede nad Fernandom Verdaskom. Skoro četiri sata trajao je meč španskog i srpskog tenisera, u kojem je Tipsarević propustio nekoliko prilika da ranije stigne do trijumfa.
tipsa-verdasko-rg.jpg
U trećem kolu Janka očekuje duel sa Mihailom Južnjim iz Rusije.
Ovaj maratonski dug meč možemo okarakterisati kao tipičan meč koji igra Janko Tipsarević na velikim turnirima - igra dobro, dođe na korak od pobede, onda padne u igri i iskomplikuje situaciju sam sebi ali na kraju slavi na teži, ali očigledno njemu slađi način. Ovaj "scenario" viđen je i ovog popodneva na pariskoj šljaci. 
Verdasku je pripao početak meča, ali vođstvo Španca od 3:0 nije pokolebalo našeg tenisera. Janko je vratio brejk, izjednačio na 3:3, a zatim se vodila izjednačena borba do taj-brejka koji Srbin dobija sa 7:3. Drugi set je prošao u apsolutnoj dominaciji srpskog tenisera, koji je poveo sa 5:0 i bez neizvesnosti stigao do dva seta prednosti.
Međutim, u trećem setu Verdasko je odgovorio na sličan način. Ponovo je Španac prvi stigao do brejka, poveo sa 3:0, ali ovoga puta prednost nije ispustio. Bio je to samo uvod u maratonsko i na momente dramatično nadigravanje Tipsarevića i Verdaska.
tipsa.jpg
U četvrtom setu srpski teniser je prvi stigao do prednosti i vođstva od 4:2, ali je Španac odmah uzvratio brejkom. Pri vođstvu od 5:4, Janko je imao dve meč lopte, ali kada ih nije iskoristio, došlo je do pada u njegovoj igri. Verdasko u narednom gemu pravi brejk, iako je Tipsarević vodio sa 40:15, a zatim rešava četvrti set u svoju korist sa 7:5.
U odlučujućem setu oba tenisera su čuvala prednost svog servisa, iako je bilo nekoliko prilika za brejk na obe strane. Na kraju više snage i strpljenja imao je Tipsarević, koji je u 14. gemu dočekao dve nove meč lopte. Iskoristivši drugu, ukupno četvrtu u meču, Janko je slavio pobedu i prošao u treće kolo Rolan Garosa.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger