Headlines News :
Home » , » Dan srpskog tenisa

Dan srpskog tenisa

Written By maxtv on петак, 31. мај 2013. | 11:13

Šestog dana Otvorenog prvenstva Francuske u tenisu, na terene Rolan Garosa izlaze šestoro predstavnika Srbije - Janko Tipsarević, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski igraju singl mečeve, Viktor Troicki i singl i dubl, dok Jelena Janković i Nenad Zimonjić nastupaju u dublu.
Ceo program, međutim, zavisi od vremenskih uslova nakon što je proteklih dana kiša zadavala velike probleme organizatorima drugog gren slema sezone.

Tipsarević u odloženom meču 2. kola igra od 11 sati protiv Španca Fernanda Verdaska, trenutno 53. na ATP listi. Do sada je dobio dva od šest međusobnih duela, a ukoliko slavi sutra igraće u šesnaestini finala sa pobednikom susreta između Rusa Mihaila Južnjog i Argentinca Federika Delbonisa.

Troickog čeka veliko iskušenje, jer se posle 13 sati u šesnaestini finala sastaje sa Hrvatom Marinom Ćilićem, 11. teniserom sa svetske rang liste. Dobio je dva od sedam dosadašnjih međusobnih duela, a pobednik sutrašnjeg igra u osmini finala sa boljim iz meča dvojice Francuza, Žoa-Vilfreda Conge i Žeremija Šardija.

Ana Ivanović u šesnaestini finala ženskog turnira igra posle 17 sati protiv Francuskinje Viržin Razano, 178. na VTA listi, koju je dobila četiri puta od pet međusobnih susreta. Pobednica će u osmini finala igrati sa boljom iz meča Agnješka Radvanjska (Poljska) - Dina Ficenmajer (Nemačka).

Približno u isto vreme, posle 17 sati, Bojana Jovanovski se takođe u šesnaestini finala sastaje sa iskusnom Ruskinjom Svetlanom Kuznjecovom, trenutno 39. na svetu, protiv koje do sada nije igrala.
Ohrabrena trijumfom nad bivšom prvom teniserkom sveta, Dankinjom Karolinom Voznjacki, Jovanovski će pokušati da ostvari podvig i izbori plasman u osminu finala.
Pobednica će igrati sa boljom iz meča Varvara Lepčenko (SAD) - Angelika Kerber (Nemačka).

Jelena Janković i Mirjana Lučić Baroni iz Hrvatske igraju od 12.30 sati meč drugog kola dublova protiv francuskog para Severin Beltram/Laura Torp.

U prvom kolu muških dublova Nenad Zimonjić i Francuz Žilijen Beneto sastaju posle 18 sati sa španskim parom Pablo Anduhar/Tomi Robredo, a otprilike u isto vreme Troicki i Italijan Andreas Sepi igraju protiv Francuza Pola-Anrija Matjea i Lukasa Pulea.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger