Headlines News :
Home » , » Fergijevi oproštajni pokloni za Mojesa

Fergijevi oproštajni pokloni za Mojesa

Written By maxtv on среда, 22. мај 2013. | 12:15


Aleks Ferguson je na svih 1.500 utakmica u Mančester Junajtedu imao najmanje jednog fudbalera koji je ponikao u podmlatku tog tima. Ser Aleks, po napuštanju kormila "đavola", u amanet Mojesu ostavlja bisere omladinske akademije Old traforda, momke koji bi uskoro mogli da preuzmu glavnu ulogu u ekipi. Britanski mediji dolazeću generaciju "đavolčića" upoređuje sa onom generacijom "đavola" koju su predvodili Gigs, Skols, braća Nevil, Bekam i Niki Bat.
Era Aleksa Fergusona u Mančester Junajtedu je okončana, a novu stranicu u istoriji Old traforda uskoro će početi da pište Dejvid Mojes. Bivši trener Evertona ima nezahvalan zadatak, da zameni najuspešnijeg trenera na planeti koji je Junajtedu doneo 38 trofeja.
Ferguson-Mojes.jpg
Ferguson u amanet Mojesu
Ipak, Mojes ne počinje od nule. Ser Aleks je svom nasledniku ostavio moćan tim koji je bez većih problema osvojio Premijer ligu. I dok je prva Mojesova briga Vejn Runi, Ferguson je nasledniku u "nasleđe" ostavio i prave fudbalske bisere koji su ponikli u omladinskoj akademiji kluba sa Old traforda.
Januzaj,-Kol,-Lingard,-Ekanganeme.jpg
Supertalentovana generacija "đavolčića"
Mojes će tako moći da računa na maltene celu generaciju supertalenata poniklih u podmlatku Mančester Junajteda. Britanski mediji naglašavaju da bi Mojes mogao da drastično podmladi tim i napravi potez sličan Fergijevom, kada je u vatru bacio generaciju Gigsa, Skolsa, Bekama i braće Nevil, koji su brzo zagospodarili Premijer ligom.
Genracija-Rajana-Gigsa.jpg
Nova generacija slična kao ona koju su predvodili Gigs, Skols i Bekam
Svoj raskošan talenat Junajtedovi omladinci (fudbaleri mlađi od 21 godine), pokazali su u finalu omladinske Premijer lige, gde su od 0:2 došli do pobede od 3:2 nad Totenemom.
Ovo su igrači na koje bi Mojes uskoro mogao najozbiljnije da računa...
Larnel Kol ima 20 godina i igra na poziciji krila. Već je postao ljubimac navijača jer je na meču protiv omladinaca Liverpula postigao het-trik u pobedi svog tima od 3:1. Još bolju partiju prikazao je na meču protiv Totenhema, gde je bio najodgovrniji za preokret svoje ekipe sa dva postignuta gola.
Larnel-Kol.jpg
Larnel Kol već postao ljubimac navijača
Kol je rođen u Mančesteru, a pažnju Mojesa je privukao prošle godine kada je i debitovao za prvi tim Junajteda. Kol je ušao u 77 minutu na meču Liga kupa protiv Lidsa i za kratko vreme je pokazao raskošan  talenat. I sam Kol priznaje da mu je san da se probije do prvog tima "đavola". 
Adnan Januzaj, iako ima samo 18 godina, već mu se predviđa blistava fudbalska karijera. Momak koji je rođen na Kosovu i Metohiji (5. februara, istog dana kada i Kristijano Ronaldo), ima belgijsko državljanstvo, predviđen je da igra na mestu ofanzivnog veznog, ali u nedostatku napadača, mogao bi da bude najistureniji fudbaler svoje ekipe. Januzaj je u Junajted došao iz Anderlehta 2011. godine. Levonogi fudbaler je prvu sezonu muku mučio sa povredama, ali sada je spreman da se nametne Mojesu.
Adnan-Januzaj.jpg
Levonogi Januzaj - Kosovo - Belgija - Old traford
Majkl Kin bi mogao da postane novi Nemanja Vidić u redovima "đavola". Ovaj 20-godišnji centralni bek već ima zavidno iskustvo. Veći deo sezone proveo je na pozajmici u Lesteru, koji se takmiči u Čempionšipu (drugoj engleskoj ligi), za koji je odigrao 22 utakmice postigavši dva pogotka.
Majkl-Kin.jpg
Majkl Kin novi Nemanja Vidić
Čim se pozajmica okončala, Kin se vratio na Old traford da pomogne svojim drugovima da osvoje omladinsku Premijer ligu.
Rajan Tanklif ima 20 godina i igra na poziciji centralnog veznog. Imajući u vidu da je sredina terena možda i najveća briga Mojesa, nije isključeno da će sa Tanklifom pokušati da osnaži taj deo terena. Ovaj fudbaler već ima solidno iskustvo. Taniklif je 20 utakmica, kao pozajmljeni igrač, odigrao za Piterborou u Ligi jedan (engleska treća liga), da bi još dva meča, takođe kao pozajmljeni igrač, odigrao u redovima Barnslija koji se takmiči u Čempionšipu. Za Barnsli bi odigrao i više utakmica, ali je zbog povrede morao da ode na operaciju kolena.
Rajan-Tanklif.jpg
Rajan Tanklif, rešenje za sredinu terena
Ovaj mladi fudbaler debitovao je za Mančester Junajted u meču Liga kupa protiv Njukasla, kada je sa klupe ušao u 77. minutu, i tako je svom ocu, na opkladu staru deset godina, zaradio 10.000 funti.
Na istoj poziciji kao i Tanklif igra 19-godišnji Čarni Ekangamene. I ovaj levonogi igrač došao je iz Belgije. Za njegove usluge su bili zainteresovani Čelsi, Arsenal i Ajaks, ali je Junajted bio najkonkretniji i najbrže se dogovorio sa njegovim matičnim klubom Rojal Antveropm. Njegove igre na mečevima protiv podmladaka Liverpula i Totenhema izbacile su ga na "radar" Dejvida Mojesa.
Carni-Ekenganeme.jpg
Pola Premijer lige jurilo Ekengamenea
Desni bek Marnik Vermijl ima 21 godinu, i jedan još jedan je od mladih fudbalera koji je impresionirao nastupima u mlađim kategorijama. Da li je potrebno reći da je i ovaj momak stigao iz Belgije, iz ekipe Standarda iz Liježa. Kada je na prijateljskom meču protiv Šemrok Roversa debitovao za "đavole", postao je tek drugi Belgijanac koji je zaigrao za ovaj klub. Kako stvari stoje, uskoro bi veći deo Junajteda mogli da čine fudbaleri koji su došli iz Belgije.  U takmičarskom meču Vermijl je prvi put zaigrao ove godine, kada je započeo meč Kapital kupa protiv Njukasla.
Marnik-Verjmijl.jpg
Marnik Vermijl pojačao belgijsku koloniju u podmlatku "đavola"
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger