Headlines News :
Home » , » Derbi koji sve odlučuje

Derbi koji sve odlučuje

Written By maxtv on петак, 17. мај 2013. | 15:25


Treneri Partizana i Crvene zvezde žele isto na 144. derbiju - pobedu svog tima u vatrenoj, ali atmosferi u granicama fer-pleja. Ovaj meč ne bi trebalo da bude rat u kojem će neko da izgubi glavu. Ovo je fudbal i ovakvim utakmicama se ulazi u istoriju, rekao Sa Pintu. Mi smo suviše veliki klub da utakmicu koja odlučuje o prvaku igramo na remi, izjavio Vuk Rašović.
Trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto rekao je na poslednjoj konferenciji za medije uoči utakmice sa Partizanom da ovaj meč ne treba da bude rat, već viteško nadmetanje dva rivala.
Sa-Pintu.jpg
"Igramo na Partizanovom terenu protiv dobro organizovanog tima koji nema mnogo slabih tačaka i ima dobre individualce. Ovaj meč ne bi trebalo da bude rat u kojem će neko da izgubi glavu. Ovo je fudbal i ovakvim utakmicama se ulazi u istoriju", rekao je Sa Pinto.
On je naglasio da će crveno-beli ući u utakmicu sa ciljem da uživaju u igri.
"Kao i u većini utakmica, Zvezda će pokušati da osvoji tri boda. Očekujem intenzivnu i tvrdu utakmicu. Ko bude igrao brže i pronalazio slobodan prostor, biće bliži pobedi. Moji momci su praktično stvarili ovu situaciju, verovali su da možemo da nadoknadimo zaostatak i ostvarili su nešto što niko nije očekivao, osim nas", rekao je trener crveno-belih.
"Moji momci su praktično stvarili ovu situaciju, verovali su da možemo da nadoknadimo zaostatak i ostvarili su nešto što niko nije očekivao, osim nas", zaključio je Sa Pinto i naglasio da je ova utakmica jedna od najbitnijih u njegovoj karijeri, iako je imao prilike da sa Sportingom igra utakmice protiv Benfike i predvodi ekipu u polufinalu Lige Evrope protiv Mančester Sitija.
Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš nazvao je sutrašnji meč protiv Partizana "utakmicom sezone".
Zvezda.jpg
"Utakmica odlučuje o prvenstvu, iako nas posle toga očekuju još dva teška meča. Došli smo u situaciju da prestignemo Partizan, atmosfera u timu je odlična i suguran sam da će saigrači dati sve od sebe da sutra pobedimo", rekao je Milijaš.
Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da su crno-beli isuviše veliki klub da bi sutra igrali na nerešen rezultat.
"Partizanu 'igraju' dva rezultata, ali smo mi suviše veliki klub da utakmicu koja odlučuje o prvaku igramo na remi. Upoznati smo sa kvalitetom Zvezde, znamo da su pobedili osam utakmica uzastopno. Sigurno je da poštujemo rivala, ali to neće sputati igrače i želju za pobedom. Daćemo sve od sebe da dođemo do pobede", istakao je Rašović.
Rasovic.jpg
"Očekujem bespoštednu borbu od početka. Kako god da utakmica krene, nećemo se predati, nećemo stajati, daćemo maksimum na svakom delu terena... Svi osećamo pritisak, a zamislite samo kako je igračima Zvezde. Jedna od naših prednosti je što igramo kod kuće. Osećamo huk juga iznad svlačionice, znamo koliko koraka nam treba do terena, znamo svaku travku. Taj pritisak će samo pomoći", dodao je Rašović.
"Ako igrači odrade na terenu ono što su pripremali tokom nedelje, neće biti problema. Verujem u tim, verujem u navijače, oni su se sad ujedinili i onda je još veća odgovornost pred nama. Postoji pozitivna trema, koja će nestati kad počne utakmica", zaključio je Rašović.
Zamenik kapitena crno-belih Milan Smiljanić takođe je istakao da Partizan neće kalkulisati u sutrašnjem meču.
Partizan.jpg
"Na ovom meču nam se pruža šansa da praktično obezbedimo šestu titulu zaredom. Iako nam odgovaraju dva rezultata, od prvog minuta igraćemo na pobedu, imamo dovoljno pametnu i iskusnu ekipu da sve što dogovorimo sprovedemo u delo na terenu. Na ovoj utakmici se najviše mi pitamo", poručio je Smiljanić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger