Headlines News :
Home » , » Uefa oštrije protiv rasizma

Uefa oštrije protiv rasizma

Written By maxtv on среда, 10. април 2013. | 15:24


Evropska fudbalska federacija ubuduće će znatno oštrije sankcionisati rasističke ispade, kako igrača i fudbalskih zvaničnika, tako i navijača. Za igrače predviđene kazne minimu deset mečeva zabrane igranja, moguće zatvaranje dela ili čitavog stadiona.
Generalni sekretar Uefe Đani Infantino rekao je danas da evropska kuća fudbala namerava drastično da pooštri kazne za rasističke ispade.
Infantino-Platini.jpg
"Prvi put kada navijači naprave rasistički ispad, zatvoriće se taj deo tribina. Ako se ispad ponovi, zatvoriće se ceo stadion, a klub će morati da plati kaznu minimum 50.000 evra. Ako neko od igrača ili zvaničnika bude osuđen za rasizam, preti mu minimalna kazna od deset utakmica", istakao je Infantino.
Rasistički ispadi česti su u modernom fudbalu, iako Fifa i Uefa pokušavaju da suzbiju taj vid nasilja. Uefa je u nekoliko poslednjih situacija kritikovana da su kazne za rasizam preblage.
Uefa je danas već kaznila kijevski Dinamo sa dva meč bez navijača u evropskim takmičenjima, zbog rasizma navijača na mečevima protiv Pari Sen Žermena i Bordoa.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger