Headlines News :
Home » , » Ovo (možda) niste znali...

Ovo (možda) niste znali...

Written By maxtv on среда, 10. април 2013. | 10:12


Koliko je težak hokejaški pak, koji je sport najopasniji, koji je sport najjednostavnije namestiti, koji je najdosadniji meč u istoriji boksa? Ovde ćete saznati odgovore na ove (ne)bitne informacije o sportu.
Reč sport nastala je od francuske reči desport koja označava slobodno vreme, ono koje se provodi van posla, u kojem čovek može da se opusti i uživa u drugim stvarima. I najveći poznavaoci sporta misle da o sportu znaju sve, ali i oni se mogu iznenaditi pojedinim činjenicama kojih nisu bili ni svesni.
1-Sport.jpg
Golf važi za mirnu i opuštenu igru, ali je sredinom 15. veka ovaj sport bio zabranjen u Engleskoj. Ta odluka je doneta 1457. godine jer se smatralo da golf odvraća pažnju od strličarstva. Takođe, do sredine 19. veka golf loptice su se pravile od kože koja je bila napunjena perjem.
2-Golf.jpg
Ako nekoga interesuje, golf loptice obično imaju 360 rupica (udubljenja), ali postoje i loptice koje imaju čak 420 rupica.
Hokej, američki fudbal, boks, MMA turniri, svi ovi sportovi podrazumevaju žestok fizički kontakt i porede su česte. Ipak, ako ste se zapitali koji je sport najopasniji odgovor je neočikivan - trke konja. Godišnje u trkama konja pogine dva do tri džokeja u proseku. U celoj istoriji, na prvi pogled opasnijih sportova, nije zabeležen toliki broj smrtnih slučajeva koliko u jednoj godini na hipodromima.
3-Trke-konja.jpg
Na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Americi 1994. godine svi igrači prvog tima reprezentacije Bugarske imali su prezimena koja su se završavala na "OV".
4-Bugarski-tim-1994.jpg
Od kada su se 1896. godine održale prve moderne Olimpijske igre u Atini, do danas su samo Grčka i Australija učestvovale u svim Igrama.
Leri Luis drži svetski rekord u trci na 100 jardi. Ovu daljinu Luis je pretrčao za 17,8 sekundi. Zaboravili smo da pomenemo da Luis ovaj rekord drži u konkurenciji takmičara koji imaju više od 100 godina. Ovak dekica je u trenutku postavljanja rekorda imao 101 godinu.
Pitsburg je jedini grad u Americi kojem svi timovi imaju opremu koja se sastoji od crne i zlatne boje.
5-Pitsburg-Stilers.jpg
Ceo Pitsburg u crno-zlatnim bojama
Američka profesionalna hokejaška liga ima pravilo kojim hokejašima zabranjuje upotrebu aspirina. Zanimljivo je da slično pravilo ne postoji kada je u pitanju konzumiranje droge.
Boks je možda plemenita veština, ali malo je poznato da je za to sport u kojem je najlakše "namestiti rezultat".
6-Boks.jpg
Kada smo već kod boksa, meč između britanskog šampiona Džima Mejsa i Amerikanca Džoa Koburna iz 1870. godine smatra se najdosadnijim u istoriji. Dva borca su imala meč u kojem skoro četiri sata (tri sata i 48 minuta) nijedan od boksera nije uputio udarac ka protivniku. U dosadašnjoj istoriji boksa samo su četiri boksera nokautirana u prvih deset sekundi meča.
Nekadašnji bokserski šampion Džini Tuni, poznatiji pod nadimkom "borbeni marinac", bio je uveren da se Šekspir nalazi na Univerzitetu Jejl. Prvi boks meč koji je ikada snimljen bio je između Majka Leonarda i Džeka Kašinga 1894. godine.
Iako nije popularan u Americi, fudbal je najpopularniji sport na planeti. Fudbal se igra u 140 zemalja sveta, a broji više od 20 miliona registrovanih igrača, na profesionalnom, poluprofesionalnom i amaterskom nivou.
7-Fudbal.jpg
Prve moto trke održale su se u Francuskoj 1895. godine, a ovo nadmetanje i danas privlači najveći broj gledalaca.
Košarku je izmislio Kanađanin Džejms Nejsmit 1891. godine. Kao prvi obruč Nejsmit je koristio korpu za sakupljanje breskvi koju je okačio o tablu.
8-Dzejms-Nejsmit.jpg
Hokejaški pak najčešće se zamrzava pred bitne utakmice da bi se smanjilo trenje. Inače, jedan hokejaški pak teži od 160 do 170 grama.
9-Pak.jpg
Atletičari u trkačkim disciplinama rekorde češće obaraju u popodnevnim časovima kada im je temperatura tela na najvišem nivou.
Na olimpijskim igrama do sada je ukupno medalje dobilo više od 1.800 takmičara.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger