Headlines News :
Home » , » Fudbal na "otvorenim" kanalima

Fudbal na "otvorenim" kanalima

Written By maxtv on среда, 10. април 2013. | 20:29


Kvalifikacije za Prvenstvo Evrope 2016. i Svetsko prvenstvo 2018. godine prenosiće se na "otvorenim" kanalima, dogovorili se UEFA i EBU. Sporazumom ipak nisu obuhvaćene zemlje "velike tržišne petorke".
Evropska radiodifuzna agencija (EBU) potvrdila je da je sa Evropskom fudbalskom unijom (UEFA) i njenim marketinškim partnerima potpisala sporazum da se u 30 od 56 članica te organizacije utakmice kvalifikacija za Prvenstvo Evrope 2016. i Svetsko prvenstvo 2018. godine prenose na "otvorenim" kanalima.
Srbija-Kipar2.jpg
Među državama gde navijači neće morati da plaćaju kablovske televizije da bi gledali utakmice svog nacionalnog tima je i Srbija. Međutim, sporazumom nisu obuhvaćene zemlje "velike tržišne petorke" u koje spadaju Velika Britanija, Nemačka, Španija, Francuska i Italija, kao ni značajna tržišta poput Turske i Holandije.
Potpisnici sporazuma su: Albanija, Jermenija, Austrija, Azerbejdžan, Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Kipar, Češka, Estonija, Gruzija, Mađarska, Island, Izrael, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Crna Gora, Portugalija, Republika Irska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Švajcarska.
Evropsko prvenstvo 2016. godine održaće se u Francuskoj, a Šampionat sveta 2018. godine u Rusiji.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger