Headlines News :
Home » , » Partizan se prošetao Užicem

Partizan se prošetao Užicem

Written By maxtv on четвртак, 11. април 2013. | 19:22


Košarkaši Partizana pobedili su na gostovanju u Užicu ekipu Slobode sa 83:62 (23:13, 22:12, 21:16, 20:21) u 4. kolu Superlige Srbije.
Očekivana pobeda crno-belih. Partizanu je ovo četvrta pobeda u domaćem šampionatu, dok je Sloboda pretrpela i treći poraz. Najefikasniji u Partizanu bio je Davis Bertans koji je postigao 23 poena, dok su Leo Vesterman i Bogdan Bogdanović dali po 11 poena. U ekipi domaćina najbolji bio Branko Anđić koji je postigao 19 poena.
Partizan-Sloboda.jpg
Košarkaši Slobode su dobro počeli meč i poenima Aleksandra Vasića i Branka Anđića poveli sa 6:2, ali je Partizan vrlo brzo preuzeo terensku inicijativu i preokrenuo rezultat. Poenima Marka Čakarevića, Bogdana Boganovića i Dejana Muslija, crno-beli su poveli sa 12:6. Partizan je na prvi odmor otišao sa osam poena prednosti i pored vrlo loše realizacije sa linije slobodnih bacanja.
Davis Bertans je na kraju prve četvrtine postigao trojku, a isto tako je počeo i drugi period utakmice. U prva tri minuta Bertans je postigao devet poena i, pre svega, zahvaljujući dobroj partiji tog košarkaša, Partizan je poveo sa 30:13. Do kraja druge četvrtine aktuelni šampion Srbije imao je i sa 20 poena prednosti, ali se na odmor otišlo rezultatom 42:25.
Kao i prethodnu četvrtinu, Bertans je i treći perod igre otvorio svojim poenima. Postigao je trojku, što je u tom trenutku bio njegov 20. poen. Poenima Vestermana i Bogdanovića, Partizan je u 24. minutu meča ponovo stekao prednost od 20 poena. Do kraja treće četvrtine Partizan je bez većih problema održavao prednost, dok je u poslednjem delu igre ta prednost i povećana.
Zahvaljujući poenima Muslija, Dragana Milosavljevića i Nemanje Gordića, Partizan je sredinom treće četvrtine imao prednost od 32 poena - 75:43.
Partizan je do kraja meča odigrao sigurno, zadržao je ubedljivu prednost i zabeležio i četvrtu pobedu u domaćem šampionatu.
U 5. kolu Superlige Srbije Partizan u subotu dočekuje Metalac, dok Sloboda gostuje Konstatntinu.
Gašić: Pravi pristup doneo igru i rezultat
"Užice ima domaći teren koji ume da bude neprijatan ako se u meč ne uđe na pravi način. Mi nismo hteli da napravimo tu grešku. Igrači su imali veoma kvalitetan pristup, uspeli smo da nametnemo igru i ritam koji nam odgovara. Kontrolisali smo rezultat i sve je na terenu išlo u našu korist", kazao je Gašić novinarima posle utakmice. On je danas vodio ekipu, drugi meč zaredom, zbog suspenzije glavnog trenera Partizana Duška Vujoševića.
Trener Slobode Vladimir Đokić kazao je da je Partizan zasluženo pobedio i potvrdio šampionske ambicije.
"Partizan je bio dominantan, shvatio nas je veoma ozbiljno i to je njihov dodatni kvalitet. Moji igrači su možda sa malo više respekta ušli u utakmicu. Naše ambicije u ovoj ligi su da pružimo što jači otpor najboljim timovima, dok Partizan ima cilj da osvoji titulu i danas je zasluženo pobedio", rekao je Đokić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger