Headlines News :
Home » , » Dečiji maraton u subotu

Dečiji maraton u subotu

Written By maxtv on четвртак, 11. април 2013. | 16:05


Jubilarni 20. Dečiji maratom održaće se u subotu 13. aprila u Beogradskom zoološkom vrtu, najavili su organizatori ove tradicionalne manifestacije.Start trke prve kvalifikacione grupe Dečjeg maratona je u subotu u 11 sati, a finale je zakazano za 12,30.
"Na stazi oko Slonare trčaće 140 mališana koji su prošli kvalifikacije na kojima je učestvovalio oko 14.000 predškolaca", rekao je direktor preduzeća Beogradski maraton d.o.o Dejan Nikolić na konferenciji za novinare u Beogradskom zoološkom vrtu.
Deciji-maraton.jpg
Kako je naveo prvi čovek Beogradskog maratona, "bolji prostor od Beo zoo vrta za održavanje Dečijeg maratona ne postoji".
"Evropska atletika prepoznala je značaj ovog dogadjaja koji podstiče kod dece ambicije za bavljenje sportom. Kao što znamo, mališani koji rano udju u sport kasnije u svim oblastima, uključujući obrazovanje,. pokazuju bolje rezultate", reka je Nikolić.
Direktor Beogradskjog zoološkog vrta Vuk Bojović podsetio je da je za ovih 20 godina koliko se Dečiji maraton održava, kroz kvalifikacije prošlo oko 315.000 dece.
"Mnogi su pokušavali da izmeste Dečiji maraton iz ovog prostora, ali je on ostao ovde i svake godine bio sve bolji i bolji.", rekao je Bojović.
Deciji-Maraton-2.jpg
Glumac Boda Ninković, voditelj programa Dečijeg maratona poručio je da će u slučaju lošeg vremena u subotu "dečija energija rasterati sve oblake".
Generalni sekretar Sportskog saveza Beograda za osobe sa invaliditetom Aleksandar Vujčić najavio je učešće i dvadesetak mališana sa hendikepom u Dečjem maratonu.
"Sigurno je da oni neće moći da pariraju brzinom, ali će pobediti osmesima", rekao je Vujčić.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger