Headlines News :
Home » , » Nemačko-španski rat za finale!

Nemačko-španski rat za finale!

Written By maxtv on петак, 12. април 2013. | 18:23


Žrebom u Nionu odlučeno je da u polufinalu gledamo dva nemačko-španska duela - Bajern protiv Barse, Dortmund opet na Real. Nemački timovi će u prvim utakmicama biti domaćini, a potom gostovati na Pirinejima u revanšima.
U polufinalu Lige Šampiona 23. aprila igraće Bajern Minhen-Barselona, dok će se 24. aprila sastati Borusija Dortmund-Real Madrid, ishod je današnjeg žreba u sedištu UEFE u Nionu. Prve utakmice igraju se u Nemačkoj a revanši u Španiji.
U prvom polufinalu Lige šampiona koplja će ukrstiti, ove godine dominantni, Bajern iz Minhena i sjajna Barselona. Kakve će to dve utakmice biti! Iz oba tabora poručuju da su sigurni u prolaz i put u London na finale.
Nakon nionskog izvlačenja parova, direktor katalonskog kluba Andoni Zubizareta rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da eliminiše Bajern i dođe do finala na Vembliju, gde je dva puta već osvajala ovaj trofej.
Katalonci su svoj prvi trofej evropskog prvaka osvojili 1992. godine pobedom od 1:0 nad italijanskom Sampdorijom. Na Vembliju je Barselona trijumfovala i 2011. godine, a tada je u finalu bila bolja od Mančester Junajteda sa 3:1.
Barsa.jpg
"Nadamo se da ćemo opet stići na Vembli, koji je za nas zaista magično mesto. Prethodno, očekujem da odigramo dve zaista dobre utakmice sa Bajernom. Radi se o ekipama koje neguju različite stilove igre. Pokušaćemo da nametnemo svoj način i da uživamo u fudbalu. Prošle godine smo ispali u polufinalu, ali dobro ćemo se spremiti za Bajern", rekao je Zubizareta španskim medijima, koji je kao golman 1992. godine bio na terenu kada je Barselona došla do prvog trofeja prvaka Evrope.
I u taboru Bavaraca nadaju se pobedi u ovom dvomeču iako je Barselona, kako kažu, izuzetno jak i težak protivnik. Izvršni direktor minhenskog kluba Karl-Hajnc Rumenige rekao je da će njegov tim u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone imati odličnu priliku da se revanšira za poraz u istom takmičenju od pre četiri godine.
Barselona je u četvrtfinalu LŠ u sezoni 2008/2009 na svom terenu slavila sa 4:0, a u revanšu u Minhenu bilo je 1:1. Kasnije je španski tim, predvođen trenerom Pepom Gvardiolom, stigao do titule šampiona Evrope.
Bajern.jpg
"Veoma se radujem predstojećem dvomeču. Igraćemo protiv najuspešnije evropske ekipe u poslednjih nekoliko godina. Biće izuzetno teško i napeto. U prethodnom duelu pre četiri godine doživeli smo pravi 'Vaterlo'. Sada je naša šansa da pokažemo da smo napredovali", rekao je Rumenige nemačkim medijima.
On je dodao u polufinalu nema favorita i da će duel sa Barselonom biti dobar način da se uporede i dva nacionalna takmičenja - Bundesliga i Primera.
Fudbaler sredine terena Bajerna Bastijan Švajnštajger istakao je da očekuje da navijači uživaju na oba meča.
"U polufinalu Lige šampiona nema slabih ekipa. Verujem da će oba duela sa Barselonom biti zaista fantastična", napisao je Švajnštajger na svojoj Fejsbuk stranici.
Nemoguće je govoriti o ovom dvomeču a ne spomenuti Pepa Gvardiolu. Bivši trener Barse i budući trener Bajerna biće između "dve vatre". Pitanje je samo da li će pomoći svom novom klubu po pitnju taktike i pripreme utakmica ili će ostati lojalan Barsi dok ne primi prvu platu na novom poslu...
Prvi polufinalni meč igra se 23. aprila u Minhenu, a revanš je 1. maja u Barseloni.
Real sprema osvetu ''milionerima''
Borusija iz Dortmunda i Real odigraće ove sezone još dva meča. "Milioneri" su bili uspešniji u grupnoj fazi takmičenja, sada su ulozi mnogo veći.
Murinjo i Klop.jpg
Jirgen Klop, trener Borusije, rekao je nakon žreba da je srećan što igra protiv ekipe koju poznaje i sa kojom su se već sastali ove sezone u LŠ.
"Drago mi je što znamo našeg protivnika. Sada preostaje samo da se igra fudbal. Ne moram da ističem da je Real težak protivnik, ali od tri potencijalne ekipe, koje smo mogli da dobijemo, oni su jedina koju smo već pobedili ove seozne", rekao je Klop.
Borusija i Real Madrid su se ove sezone već sastali u najprestižnijem evropskom takmičenju, pošto su bili u istoj grupi. U Dortmundu su izabranici Klopa trijumfovali sa 2:1, dok je u Madridu bilo nerešeno 2:2.
Sportski direktor Borusije Mihael Cork rekao je da je uzubuđen zbog novih duela "milionera" i "kraljevskog kluba".
Real Dortmund.jpg
"Ovo je bio dobar žreb za nas. Važimo za blage autsajdere, ali mi smo ih već pobedili ove sezone jedanput. Stekli smo tada mnogo poštovanja prema Realu. Jedina stvar kojom nismo zadovoljni je što ćemo revanš igrati u Madridu", rekao je Cork.
Na drugoj strani, iz ''kraljevskog kluba'' smatraju da je pred njima težak zadatak jer u grupi nisu uspeli da savladaju ''milionere'' ali da ipak veruju u prolaz i finale na Vembliju.
"Čast nam je što smo izborili mesto u polufinalu ovako velikog takmičenja. Moram da podsetim sve navijače da ove sezone u dva meča nismo pobedili Borusiju. Zbog toga sam siguran da nam neće biti lako, ali se radujemo i sanjamo da igramo finale na Vembliju", rekao je Butragenjo španskim novinarima nako žreba.
Real Dortmund 2.jpg
Real i Borusija su već igrali u polufinalu LŠ pre 15 godina. Tada su Madriđani kod kuće pobedili sa 2:0, a u revanšu nije bilo golova. Real je nakon toga došao i do trofeja Lige šampiona i sugurno da madriđani ne bi imali ništa protiv da se ponovi isti scenario.
Borusija iz Dormunda će u prvoj utakmici, 24. aprila, dočekati na svom terenu Real Madrid, dok će se revanš igrati 1. maja.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger