Headlines News :
Home » , » Čelsi imao sreće, Benfika na Fener

Čelsi imao sreće, Benfika na Fener

Written By maxtv on петак, 12. април 2013. | 20:17


Aktuelni prvak Evrope, londonski Čelsi, ima priliku da objedini titule prvaka Evrope i Lige Evrope,a rival u polufinalu biće im Bazel. Drugi polufinalni par čine Benfika i Fenerbahče. Prve utakmice igraju se 25. aprila a revanši 2. maja.
Nakon žreba u Nionu odlučeno je da Čelsi u borbi za finale Evropa lige ukrsti koplja sa švajcarskim Bazelom a da Benfika prolaz u finale traži protiv turskog Fenerbahčea. Prvi mečevi na programu su 25. aprila.
Celsi.jpg
Trener londonskog Čelsija Rafa Benitez rekao je da nije specijalno srećan što će igrati sa bazelom u polufinalu Evropa lige jer je svaki protivnik težak čim je stigao do polufinala.
"Razmišljali smo o mogućem protivniku u polifinalu u smislu blizine tj. vremena koje će nam trebati za put. U tom smislu Bazel nam odgovara jer nije daleko. Oni su sjajan sastav a to su pokazali u mečevima sa Totenhemom", rekao je Benitez.
"Oni su napadački tim, igraju veoma intezivno i znamo da je atmosfera na njihovom stadionu vrlo dobra. Biće to interesantno iskustvo na našem putu ka novom evropskom trofeju", završio je Benitez.
Zanimljivo je da će u slučaju plasmana u finale i eventualnog osvajanja trofeja Evropa lige, londonski tim u svojim vitrinama desetak dana imati oba evropska trofeja jer se finale Evropa lige igra desetak dana pre finala Lige šampiona, koju su "plavci" osvojili prošle godine i čiji se trofrj još uvek nalazi u Londonu.
Iz švajcarskog tima nisu bili srećni nakon žreba koji im je za protivnika dodelio aktuelnog prvaka Evrope-londonski Čelsi. Trener Bazela Murat Jakin očekivao je Fenerbahče.
Bazel.jpg
"Fenerbahče je po mom mišljenju bio najbolja opcija ali sada ćemo jednostavno morati da se spremamo za meč sa Čelsijem. Oni su najbolji tim koji je ostao u takmičenju ali nema razloga za strah od ovakvog žreba. Nikad nisam bio na Stamford Bridžu i jedva čekam da vodim ekipu na tom stadionu", rekao je trener švajcaraca.
Predsednik Bazela Bernard Hejsler raduje se povratku u London.
"Žurka još uvek nije gotova za nas. Srećan sam zbog povratka u London jer iz tog grada nosimo lepa sećanja", slikovito je obajasnio Hejsler.
Prvi meč igra se na "Sent Jakob" stadionu u Bazelu 25.aprila revanš je na programu nedenju dana kasnije na Stamford Bridžu u Londonu.
Portugalci veruju u prolaz, isto je i u Feneru
Predstavnici Benfike nisu bili baš oduševljeni što će morati put Istanbula na megdan Fenerbahčeu ali su sigurni u svoje kvalitete i prolaz u finale.
Benfika.jpg
"Neće biti lako ali smo optimisti", rekao je legendarni Rui Košta koji je predstavljao protugalce na žrebu u Nionu.

"Najvažnije je bilo da se nađemo u ovom žrebu. Svesni smo bili da su svi mogući protivnici veoma dobri čim su došli do polufinala. Fenerbahče je sjajan tim, eliminisali su do tada neporaženi Lacio. Mi želimo da nastavimo naš put, da se plasiramo u finale i predstavljamo portugalski fudbal u finalu. Biće teško ali verujemo u uspeh", rekao je sportski direktor Benfike Rui Košta.

Prvi meč se igra u Istanbulu pred sjajnim navijačima i portugalce sigurno čeka "paklena" atmosfera.
"Publika je svakako značajan faktor. Oni će biti u prednosti pred njihovim navijačima isto kao što ćemo mi biti pred našom publikom. Igrači Benfike moraju da se prilagode svakom ambijentu i nema sumnje da će se dobro snaći u Turskoj", zaključio je Rui Košta.

U turskom taboru ispoljili su samouverenost u svoje kvalitete nakon što su saznali ime protivnika u polufinalu. Respektuju Benfiku ali su sugurni da će igrati amsterdamsko finale.
Fener.jpg
Generalni sekretar Fenera Talat Jilmaz je nakon žreba rekao da veruje u svoj tim:
"Nadamo se putu u Amsterdam i pobedi nad Benfikom. Ovo je bio dobar žreb za nas i verujem u uspeh", rekao je Jilmaz za klupsku televiziju.
"Vidim da neki spominju neki poraz od Benfike iz prošlosti od 7:0. Ja se toga zaista ne sećam, bio sam dete. Preferiram da gledam u budućnost. Portugal je lepa zemlja a Lisabon lep grad i nadam se dobroj zabavi i naravno, prolazu u finale", završio je Jilmaz.
Prva utakmica između Fenerbahčea i Benfike igra se u Isatnbulu 25.aprila a revanš je sedam dana kasnije u Lisabonu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger