Headlines News :
Home » , » Hajduk zaustavio šampiona

Hajduk zaustavio šampiona

Written By maxtv on недеља, 31. март 2013. | 18:12


Fudbaleri Hajduka i Partizana odigrali su u Kuli nerešeno 1:1, u poslednjoj utakmici 20. kola Superlige Srbije. Aktuelni šampion sada ima 50 bodova, devet više od Crvene zvezde, koja je juče pobedila Radnički iz Kragujevca sa 2:0. Hajduk ima 20 bodova i zauzima 13. mesto.
Partizan je poveo u 24. minutu golom Aleksandra Mitrovića, a izjednačio je Lazar Veselinović u 33. minutu. To je bio prvi gol koji su crno-beli primili u prolećnom delu šampionata.
Hajduk-Partizan1.jpg
Hajduk je na početku utakmice bio opasniji i stvorio dobre šanse. U trećem minutu Danilo Sekulić je bio sam po desnoj strani i šutirao, ali je Darko Brašanac uspeo da izbije loptu u korner.
U osmom minutu Lazar Veselinović je u dva navrata mogao da savlada golmana Vladimira Stojkovića. Fudbaler Hajduka je posle kontre izbio ispred golmana, ali je Stojković njegova dva pokušaja odbranio i poslao loptu u korner. Posle kornera pokušao je glavom Milan Ćulum, ali je čuvar mreže reprezentacije Srbije uhvatio loptu.
Hajduk-Partizan2.jpg
Prvu ozbiljniju šansu crno-beli imali su u 20. minutu kada je Mitrović, posle kornera koji je izveo Brašanac, glavom poslao loptu pored stative.
Četiri minuta kasnije srpski šampion je poveo. U akciji su učestvovali Brašanac i Kojić, koji je dobro proigrao Mitrovića, a ovaj je iskosa s leve strane šutirao i poslao loptu pored golmana Nikole Perića. Posle toga Brašanac i Dejan Rusmir su imali po šansu, ali nisu uspeli da ih iskoriste.
Hajduk-Partizan5.jpg
Hajduk je izjednačio u 33. minutu, kada je, posle centaršuta Saše Kiša, Veselinović bio najviši u skoku i loptu poslao u mrežu.
Posle toga Mitrović je izašao sam ispred golmana Perića, ali on je odbranio šut napadaču Partizana. Do kraja poluvremena pokušavali su Mitrović, Luka, Kojić i Saša Ilić, ali nisu uspeli da savladaju golmana Perića.
Prva ozbiljna šansa u drugom poluvremenu viđena je u 63. minutu kada je Adamović posle kontranapada došao do šesnaesterca i šutirao pored gola. Partizan je posle toga preuzeo inicijativu, u 65. minutu kombinovali su Mitrović i Kojić, ali je Mladen Veselinović u poslednjem trenutku uzeo loptu pre Kojića.
Hajduk-Partizan4.jpg
U 87. minutu Eliomar je mogao da postigne prvi gol za Partizan i donese pobedu crno-belima, ali je šutirao preko gola. U trećem minutu sudijske nadoknade vremena Veselinović je šutirao za pobedu, ali je Stojković odbranio.
Aktuelni šampion sada ima 50 bodova, devet više od Crvene zvezde, koja je juče pobedila Radnički iz Kragujevca sa 2:0. Hajduk ima 20 bodova i zauzima 13. mesto.
Vermezović i Milanović zadovoljni bodom
Treneri Partizana i Hajduka iz Kule, Vladimir Vermezović i Milan Milanović, rekli su da su zadovoljni nerešenim rezultatom utakmice.
"Ovo je bila teška utakmica, obe ekipe su imale šanse, ali po ovakvom terenu, nije moglo bolje. Na kraju su, u poslednjem minutu imali šansu za pobedu i moramo da budemo zadovoljni", rekao je Vermezović.
"Odmorićemo se i okrenuti narednoj utakmici u Užicu protiv Slobode. Težak je ciklus pred nama, bolje da osvojimo i bod nego da ne osvojimo", dodao je trener srpskog šampiona.
Trener Hajduka Milan Milanović rekao je da je njegovoj ekipi današnji bod veoma važan u borbi za opstanak.
"Partizan je kontrolisao veći deo utakmice. Izvanredno smo počeli, imali šanse u prvih 15, 20 minuta. U nastavku smo izdržali pritisak Partizana, a u poslednjim sekundama smo imali šansu za pobedu", rekao je Milanović.
"Na kraju svi moramo da budemo zadovoljni ovim bodom, jer nam znači puno u borbi za opstanak. Ušli smo silovito u utakmicu i zbog toga su naši igrači pred kraj imali grčeve. Čekaju nas dve teške utakmice u narednih sedam dana, ali smislićemo nešto", dodao je Milanović.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger