Headlines News :
Home » , » Umalo sukob navijača i igrača Radničkog

Umalo sukob navijača i igrača Radničkog

Written By maxtv on четвртак, 14. фебруар 2013. | 13:10


Finansijska situacija u niškom radničkom je toliko loša da igrači, već drugi put od prozivke, štrajkuju zvog brojnih neisplaćenih zarada. Njihovo odbijanje da treniraju iznerviralo je toliko popularne "meraklije" da su oni poželeli da se fizički sukobe sa fudbalerima kluba za koji navijaju.
Finansijski problemi, oni najteže vrste, u Srbiji nisu rezervisani samo za Crvenu zvezdu. U niškom Radničkom, klubu koji je nekada bio ponos tog dela Srbije i koji je, između ostalog, igrao polufinale Kupa Uefa, situacija teško da može biti alarmantnija.
radnicki nis.jpg
Igrači tog kluba, koji su gotovo celu prvu polusezonu odigrali bez ikakve finansijske nadoknade, nisu ni hteli da počnu pripreme za narednu sezonu dok se nagomilana dugovanja ne izmire. Nakon obećanja da će to biti učinjeno do kraja januara, treninzi su nekako krenuli svojim tokom, sve dok igrači nisu shvatili da su još jednom izigrani.
Sada ponovo štrajkuju i odbijaju da treniraju.
Povodom nastale situacije održan je sastanak stručnog štaba i fudbalera sa kojeg je portparol Radničkog Ljubica Stojanović prenela sledeću informaciju:
"Sa fudbalerima je razgovarao pomoćni trener Dejan Tričković, jer je šef stručnog štaba Ilić bio odsutan zbog porodičnih obaveza. Tričković je igračima rekao da prekid priprema i neodržavanje treninga može loše da se odrazi na spremnost igrača i početak prolećnog dela sezone i zatražio je da uzmu opremu i, ipak, izađu na teren. To se, međutim, nije dogodilo, jer su fudbaleri ostali pri zahtevu da bez novca neće trenirati. Rekli su da su sva do sada data obećanja prekršena i da, s obzirom na to da od fudbala žive, a mnogi hrane i svoje porodice, ovako dalje ne može da ide.
Portparolka Radničkog rekla je i da su fudbaleri, ipak, malo popustili.
Umesto isplata svih dugovanja do kraja 2013. sada traže, da bi nastavili da treniraju, da im se isplati makar plata i po. To znači da bez drugog dela za septembar i cele oktobarske plate uopšte neće nastaviti treninge.
A odluka fudbalera da ne treniraju toliko je iznervirala najvatrenije pristalice kluba, okupljene u grupi „meraklije", da su oni poželeli i da se fizički obračunaju sa igračima.
radnicki nis 2.jpg
"Svakome bi pukao film. Igrači su imali dovoljno razumevanja, a umalo da dobiju batine jer su navijači hteli da ih tuku zbog štrajka. Sprečili smo nekako da dođe i do takvih scena", otkrio je potpredsednik Radničkog Zoran Banković za Novosti.
"Situacija je katastrofalna. Od uplaćene svote preko 800.000 je otišlo na deblokadu računa, još toliko na poreze i doprinose. Igračima je ostalo da podelimo 700.000, 800.000 dinara što je smešno mala suma. Pa, neće imati ni za kiselu vodu, strašno. Meni su obećali da će uplatiti još 2,5 miliona dinara u ponedeljak, ali ni to neće biti dovoljno da klub počne da funkcioniše normalno".
Predsednik Slavoljub Vlajković je od gradskih vlasti izdejstvovao budžet od 15 miliona dinara za prolećni deo sezone. Međutim, za funkcionisanje kluba potrebno je bar pet miliona mesečno.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger