Headlines News :
Home » , » FILA: Odluka MOK velika nepravda

FILA: Odluka MOK velika nepravda

Written By maxtv on уторак, 12. фебруар 2013. | 18:45


Međunarodna rvačka federacija (FILA) saopštila je danas da je nepravedna odluka Međunarodnog olimpijskog komiteta da izbaci rvanje iz olimpijskog programa 2020. "Šokirani smo odlukom da rvanje bude isključeno iz Olimpijskih igara 2020", saopstila je FILA.
MOK je na meti nezadovoljstva ljubiteljlja rvanjam, sporta koji koji je za mnoge simbol Olimpijskih igara. Međunarodna rvačka federacija je dodala da će preduzeti sve neophodne mere kako bi ubedila članove MOK-a da sačuvaju olimpijski status rvanja na sastanku u Buenos Auresu, u septembru.
rvanje-radomir-petkovic.jpg
Zvaničnik Nemačke rvačke federacije Janis Zamanduridis istakao je da odlukom MOK-a da isključi rvanje sa Igara "umire deo olimpijske ideje".
Izvršni komitet Međunarodnog olimpijskog komiteta preporučio je danas da rvanje ne bude u olimpijskom programu 2020. godine. Izvršni komitet MOK-a je u lepezi od 25 sportova koji će biti na Igrama zadržao moderni petoboj. 
Rvanje ipak, ima teoretsku šansu da se odmah vrati u olimpijsko okrilje, pošto će se za to upražnjeno mesto boriti sa još sedam sportova - bejzbol/softbol, karate, vožnja rolerima, sportsko penjanje, skvoš, surfovanje i vušu.
MOK će konačnu odluku o novom članu olimpijske porodice doneti na zasedanju u Buenos Airesu od 7. do 10. septembra.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger