Headlines News :
Home » , » Derbi za Evroligu

Derbi za Evroligu

Written By maxtv on недеља, 17. фебруар 2013. | 20:24

Crvena zvezda i Partizan igraju svoj drugi međusobni duel u sedam dana, a ovaj, osim prestiža, kao ulog donosi i put ka Evroligi naredne sezone. Nelson se oporavio i biće spreman za večerašnji okršaj, Dru Gordon po svoj prilici nije. Meč počinje u 21.00 čas u hali Pionir, kojoj je zbog predostrožnosti smanjem kapacitet.


Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Partizana u velikom derbiju 21. kola regionalne ABA lige.
derbi.jpg
Dve najbolje srpske ekipe tako se sastaju drugi (ili možda treći) put u samo sedam dana. Kao što je poznato, crveno-beli su slavili u finalu Kupa Radivoja Koraća, odigranom u Kragujevcu, rezultatom 78:69.
Ovaj meč sa sobom, pored uobičajenog prestiža, nosi i ogroman rezultatski značaj, iako ne odlučuje direktno ni o jednom trofeju. Pobeda izabranike Vlade Vukoičića ostavlja u trci za prvo mesto u regularnom delu prvenstva i direktan plasman u Evroligu, koji ono donosi.
Što se tiče Partizana, eventualna pobeda gotovo izvesno obezbeđuje plasman crno-belima na fajnal-for.
Optimizma ima na obe strane, a igrači i trener Crvene zvezde su prihvatili na sebe blagu ulogu favorita.
U prvom meču u sezoni, sa Partizanom kao domaćinom, Zvezda je bila bolja rezultatom 92:78. Crvena zvezda, takođe, ima i pobedu više u odnosu na Partizan u ovogodišnjem izdanju regionalne lige.
derbi 2.jpg
Demarkus Nelson, koji je propustio meč sa Ulmom zbog povrede, potpuno se oporavio i biće spreman za večerašnji duel.
Na drugoj strani, još uvek nije poznato da li se Dru Gordon oporavio, mada je Duško Vujošević napomenuo da su male šanse da će on zaigrati.
Mimo toga, Partizan će u ovom meču biti jači za francuskog centra Žofrija Lovrenja, koji nije putovao u Kragujevac, a Zvezdi će moći da pomogne Elton Braun.
Meč počinje u 21.00 čas, ali zbog incidenata od pre sedam dana kapacitet dvorane Pionir je smanjen na 4.000 gledalaca, a ulaz je obezbeđen samo za vlasnike sezonskih karata.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger