Headlines News :
Home » , » Pobedi Đokovića i zaradi 75 miliona

Pobedi Đokovića i zaradi 75 miliona

Written By maxtv on петак, 19. јул 2013. | 15:17

Za Endi Marija, svet se okrenuo naglavačke onog trenutka kada je postao vimbldonski šampion. Preko noći je postao sportski heroj u Britaniji, a čak se i premijer Kameron založio da se proglasi vitezom. Međutim, najveću promenu osetiće džep škotskog tenisera, koji će vrlo brzo postati pretesan za ogromnu količinu novca koja očekuje Marija.
Bekhend paralela Novaka Đokovića, koja je kao i nažalost mnoge tog 7.jula 2013. godine završila u mreži, donela je toliko željeni trofej na Vimbldonu Endiju Mariju. Prokletstvo je prekinuto, i nakon 77 godina jedan Britanac je jedini neporažen napustio najprestižniji teniski turnir na svetu.
Murray.jpg
Škot je ispisao istoriju, stigao do svoje druge Gren slem titule i najavio da napad na sam tron svetskog tenisa i nije nedostižan kako se najčešće činilo. Međutim, ovde se spisak stvari koje je Endi Mari uradio tog dana ne završava.
Pobedom nad najboljim teniserom sveta, baš u ovom meču, Mari je došao u poziciju da zaradi enormne, do tada nezamislive količine novca.
Razlog tome je prilično jednostavan. Endi Mari, kao Britanac, uvek je imao ogroman marketinški potencijal. Njegov uspeh na Centralnom terenu Sveengleskog kluba, verovatno ekvivalentan je trijumfu Francuske na Mundijalu1998. godine, samo je dozvolio tom potencijalu da dođe do izražaja.
Murray-2.jpg
Škotski teniser će, samo na osnovu sponzorskih ugovora, zaraditi oko 75 miliona dolara. Kompanije kakve su Koka-Kola, Žilet i Barberi već su se upustile u borbu za njegov potpis. A kako predviđaju ekonomski stručnjaci, to je samo početak. Takođe, Adidas, Marijev sponzor, će sada morati da se „isprsi" i da barem izjednači unosnost ugovora koji Najk ima sa Rafaelom Nadalom ili Rodžerom Federerom.
Mari će, ističu stručnjaci, morati da bude veoma obazriv kada je u pitanju odabir brendova uz koje će povezati svoje ime. Zbog toga olimpijski šampion i sarađuje sa savetnicima koji vode brigu i o sponzorskim obavezama Dejvida Bekama. On, kako sam ističe, želi samo da vodi računa o treningu i dešavanjima na teniskom terenu. Ipak...
Murray-3.jpg
„Kada sam na terenu, neverovatno sam nervozan. Tako je bilo i sada, na Vimbldonu. Razlog za to je taj što pokušavate da osvojite Vimbldon, želite da vudete deo istorijskog događaja", rekao je Mari neposredno nakon pomenutog i toliko puta prepričanog meča. „To je ono što je važno, to je ono što me čini nervoznim i srećnim u isto vreme. Naravno, kao sportista, plaćen sam, verovatno i previše. Tačnije, sigurno da je previše. Međutim, naše karijere su kratke i morate da pokušate i da, između ostalog, zaradite što je više moguće".
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger