Headlines News :
Home » , » Vojvodina tuži Jadransku ligu

Vojvodina tuži Jadransku ligu

Written By maxtv on уторак, 9. јул 2013. | 15:53

Direktor košarkaškog kluba Vojvodina Aleksandar Grmuša rekao je za agenciju Beta da će taj klub pokrenuti sudski postupak protiv Jadranske lige zbog odluke da umesto njih na specijalan poziv u regionalnom takmičenju učestvuje kragujevački Radnički.
Čelnici Jadranske lige su juče saopštili da su još 20. juna na sednici u Ljubljani doneli jednoglasnu odluku da Vojvodina i Široki imaju rok do 5. jula da izmire finansijske obaveze za učešće u takmičenju, koji Vojvođani nisu ispunili.
Aleksandar-Grmusa.jpg
"Mi ćemo ovaj presedan u preko 10 godina dugoj istoriji ovog takmičenja predstaviti na sudu preko ULEB-a, pošto jedino tu možemo da dođemo do rešenja", rekao je Grmuša agenciji Beta.
On je ponovi da Jadranska liga ima duple aršine, kao i da i pored Širokog, finansijske obaveze na vreme nije ispunio Zadar, ali da su čelni ljudi takmičenja u tom slučaju postupili drugačije.
"Predsednik Jadranske lige Radovan Lorbek pre današnjeg sastanka rekao je da nema drugih klubova koji nisu ispunili uslove, ali smo posle saznali da i Zadar, kao i Široki imaju posebene dogovre sa Jadranskom ligom oko plaćanja za učešće u takmičenju. Nama to nije dopušteno, iako smo sa menadžerom takmičenja Romanom Liscem imali usmeni dogovor da ćemo nakon sednice u Zagrebu razrešiti sve probleme", kazao je predsednik Novosađana.
Vosa.jpg
Jadranska liga je zbog neispunjenih obaveza Vojvodine, uručila specijalnu pozivnicu Radničkom iz Kragujevca, koji je do danas u podne imao rok da uplati 150.000 evra za učešće u takmičenju.
Vojvodina je prethodnu sezonu u Superligi Srbije završila na četvrtom mestu, koje im je obezbedilo takmičenje u Jadranskoj ligi, dok je Radnički bio peti, pa tako nije izborio plasman u regionalno takmičenje.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger