Headlines News :
Home » , » Skandal - dopingovano 30 turskih atletičara!

Skandal - dopingovano 30 turskih atletičara!

Written By maxtv on уторак, 9. јул 2013. | 15:34

Kako prenose izvori iz Svetske atletske orhanizacije, Turska je blizu diskvalifikacije sa predstojećeg Svetskog prvenstva u atletici koje će biti održano u Moskvi. Razlog je doping oko 30 atletičara iz ove zemlje!
Svetska atletska federacija (IAAF) je u sklopu svoje ciljane akcije izvršila je prošlog meseca doping kontrolu velikog broja turskih atletičara a kako se nezvanično saznaje, oko 30 takmičara je bilo pozitivno na testovima, pa je eliminacija Turaka sa Svetskog prvenstva vrlo blizu.
Janit.jpg
Naime, zbog dešavanja na nedavno završenim Mediteranskim igrama i nekoliko afera sa dopingom, Svetska atletska federacija sprovela je iznenadno i ciljano testiranje takmičara iz Turske a rezultati su zabrinjavajući.
Sumnja se da je nekoliko desetina takmičara koristilo nedozvoljena sredstva i da se sprema oštra kazna za Turski atletski savez.
Kako navodi neimenovani izvor koji je dobri upućčen u ceo slučaj, oko 30 takmičara je bilo pozitivno na A testiranju urina, a kako navodi, male su šanse da B uzorci nešto promene.
Turski sport, a naročito atletika je u velikoj krizi, sa stalnim doping skandalima. U maju je potvrđen doping dve trofejne turske atletičarke - Asli Čakira Alptekeina, olimpijska šampionka na 1500 metara i Nevin Janit, Evropska šampionka na 100 metara sa preponama.
Pored toga, Turci su eliminisali osam svojih dizača tegova na Mediteranski igrama u Mersinu zbog upotrebe nedozvoljenih supstanci.
Turska dizac tegova.jpg
Ostaje da se vidi šta će doneti zvanični i konačni rezultati testovo, a kako će IAAF reagovati i koliko će biti strog. Svetsko prvenstvo u Moskvi počinje 10. avgusta.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger