Headlines News :
Home » , » Odbrana titule ili nastavak borbe

Odbrana titule ili nastavak borbe

Written By maxtv on среда, 12. јун 2013. | 18:51

Četvrta utakmica finalne serije Superlige donosi isto što i ona odigrana pre dva dana - priliku za Partizan da odbrani titulu i pokušaj Crvene zvezde da produži finale. Uloge su sada neznatno promenjene, jer crveno-beli, na krilima uspeha iz treće utakmice i zbog činjenice da igraju pred svojim navijačima, ulaze kao blagi favorit u utakmicu. Meč se igra u Pioniru od 21 čas, uz direktan prenos na našem Prvom programu.
Košarkaši Partizana i Crvene zvezde igraju u Pioniru četvrtu utakmicu finalne serije domaće Superlige. Crno-beli, koji vode sa 2:1, i večeras imaju meč loptu i priliku da osvoje 12. titulu u nizu.
Pionir.jpg
Što se tiče ekipe sa Malog Kalemegdana, njima je potrebna još jedna pobeda kako bi izborili produžetak serije i majstoricu.
I uoči ovog meča najmanje se govorilo o košarci, a mnogo više o navodnim nesportskim dešavanjima oko terena. Verbalni rat Duška Vujoševića i Nebojše Čovića, koji traje već godinu dana, nastavljen je i na konferencijama koje su prethodile duelu.
"Čović se neprekidno meša u suđenje, a dan uoči treće utakmice finala imao je konferenciju na kojoj je pričao samo o tome. Svakom novom konferencijom, koje su vrlo česte, Čović pokazuje kakav je stručnjak. On poznaje sport, politiku, ekonomiju, genetiku, a čak je i stručnjak za lepotu, pravi je esteta", nije se štedeo Vujošević. "Sada barem znam kome da se obratim kada je u pitanju genetika. To je fašizam".
Pionir-2.jpg
Predsednik crveno-belih, sasvim prirodno, ima suprotno viđenje utakmice i njenog toka. On smatra da Crvena zvezda mora da bude bolja za 15 ili 20 poena od rivala, kako bi stigla do pobede.
„Samo onaj koji je pristrasan i ostrašćen neće to videti tako. Imali smo na delu pokušaj primene ekstremno restriktivnog kriterijuma, odnosno, izgubljen je kriterijum suđenja na štetu Crvene zvezde", rekao je Čović. "Očekujem da tako ne bude u četvrtoj utakmici i nadam se da ćemo pobediti i igrati majstoricu. Moramo svi da shvatimo da se košarka ne igra zbog sudija, nego zbog publike".
Inače, pravdu na četvrtoj utakmici će deliti Belošević, Maričić i Nikolić.
Nekako je najviše o samoj utakmici koja očekuje njegovu ekipu govorio Dejan Radonjić, strateg domaćina večerašnjeg okršaja.
Pionir-3.jpg
„Ono što je bitno je da dobro odigramo pred domaćom publikom, čvrsto i u kontinuitetu ako želimo da izjednačimo. Svesni smo da je u prethonom periodu bilo mnogo loših momenata, ali ako hoćemo da budemo bolji, treba da se služimo receptom iz prvog poluvremena druge utakmice, koje je trebalo da dobijemo sa većom razlikom od deset poena", rekao je Radonjić.
"Osećam se izvanredno, imam ogroman motiv. Nadam se da će krajnji ishod svega biti pozitivan. Imao sam prilike i kao igrač i trener da prolazim ovakve situacije".
Za ovaj meč, na kome je Crvena zvezda domaćin, važe samo sezonske ulaznice. Određeni broj karata biće podeljen sponzorima i prijateljima kluba.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger