Headlines News :
Home » , » Čeka se "kralj Jadrana"

Čeka se "kralj Jadrana"

Written By maxtv on четвртак, 25. април 2013. | 09:49


Završni turnir Jadranske lige počinje danas u Laktašima. U prvom polufinalu od 17.30 sastaju se Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca, dok će drugi finalista biti pozant posle duela Partizana i Igokee, domaćina turnira. Finale je na programu u subotu od 20.30.
Laktaši će u narednih nekoliko dana biti centar košarke, makar one regionalne. Na fajnal-foru Jadranske lige učešće će uzeti četiri srpska kluba, tri iz Srbije i domaćin turnira - ekipa Igokee.
Igokea.jpg
Ove sezone, takmičenje nije samo stvar prestiža. Ulog je veliki - plasman u Evroligu, pošto će finalisti turnira dogodine učestvovati u elitnom takmičenju. Sezonu u regionu obeležile su kontroverze i nedoslednosti čelnika takmičenja, pa bi za kredibilitet Lige bilo veoma poželjno da završnica protekne u najboljem redu.
Igokea je ove sezone najveće iznenađenje regionalne lige. Ekipa iz Aleksandrovca regularni deo takmičenja na prvom mestu, uz to je i domaćin završnog turnira, pa se nikako ne može izbeći kao favorit za osvajanja takmičenja.
Partizan-kosarka.jpg
Rival Igokei u polufinalu turnira biće Partizan, petostruki osvajač ovog takmičenja. Crno-beli su sporo počeli sezonu, u jednom trenutku je čak došao u pitanje plasman na završni turnir, ali su izabranici Duška Vujoševića u poslednjih mesec dana drastično podigli formu i sigurno se neće zadovoljiti pukim učešćem u polufinalu.
Drugi polufinalni par čine Crvena zvezda i Radnički, dve ekipe koje su mnogo napredovale i dosta pokazale ove sezone, ali kojima je forma u opadanju, bar sudeći po rezultatima u srpskoj ligi.
Radonjic.jpg
Crvena zvezda je promenila i trnera, umesto Vlade Vukoičića na klupu crveno-belih seo je Dejan Radonjić, što nije donelo pozitivnu promenu u igrama Zvezde. Sa druge strane, Radnički ima još većih problema, ali u svojim redovima imaju Terika Vajta, najkorisnijeg igrača regularnog dela prvenstva.
Crveno-beli su ove sezone već tri puta savladali protivnika iz Kragujevca, ali izabranici Miroslava Nikolića za cilj imaju plasman u Evroligu, prvi put od osnivanja kluba.
Vajt.jpg
U svakom slučaju, biće zanimljivo. Program u Laktašima počinje u 17 časova, kada će se sastati Crvena zvezda i Radnički, dok je drugo plufinale između Igokee i Partizana na programu od 20.30. Finale je na programu u subotu od 20.30.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger