Headlines News :
Home » , » Kup ne može na KiM?

Kup ne može na KiM?

Written By maxtv on уторак, 23. април 2013. | 17:59


Evropska rukometna federacija upozorila da finalni turnir Kupa ne može da se održi u Zubinom Potoku bez saglasnosti kosovskoh saveza. Odluka o domaćinu Kupa posle konsultacija.
Rukometni savez Srbije saopštio je da su u toku konsultacije sa Evropskom rukometnom federacijom (EHF), Ministarstvom omladine i sporta i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju oko definitivnog mesta odigravanja finalnog turnira Kupa Srbije za muškarce.
Rukomet2.jpg
"Obaveštavamo javnost da smo u stalnoj komunikaciji sa nadležnima u kancelariji EHF-a kao i sa nadležnima u Ministarstvu omladine i sporta i kancelariji za Kosovo i Metohiju i da ćemo odluku o mestu odigravanja finalnog turnira Kupa doneti nakon konsultacija i sednice Upravnog odbora RSS. O donetoj odluci ćemo obavestiti kako EHF, tako i klubove učesnike završnice Kupa", navodi se u saopštenju.
EHF je upozorio RSS da im je za organizovanje finalnog turnira Kupa u Zubinom potoku neophodna dozvola kosovskog saveza.
"Želimo da naglasimo tačku 10.3, gde je jasno rečeno da mečevi van granica fedracije mogu biti organizovani samo uz pristanak obe federacije i sa odobrenjem Evropske federacije. Zbog toga vas molimo da ili dobijete saglasnost kosovskog saveza ili da finale Kupa Srbije organizujete u okviru teritorije Srbije", piše u saopštenju EHF-a. EHF je naglasio da je kosovski savez pridruženi član, što automatski obavezuje sve strane da poštuju pravila.
Finalni turnir Kupa Srbije održava se 18. i 19. maja, a u polufinalu se sastaju Partizan - Crvenka i Vojvodina - Zaječar.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger