Headlines News :
Home » , » Mamić ostaje iza rešetaka?

Mamić ostaje iza rešetaka?

Written By maxtv on субота, 16. март 2013. | 14:34

Hrvatsko državno tužilaštvo odlučuje o sudbini prvog čoveka Dinama Zdravka Mamića, koga je policija uhapsila posle salve šovinističkih uvreda na račun ministra sporta Željka Jovanovića. "Maminjo" i dalje iza rešetaka. Advokati pokušavaju da relativizuju slučaj.

Šef Dinama Zdravko Mamić u pritvoru čeka odluku državnog tužilaštva, koje treba da se izjasno da li će zatražiti produženje pritvora zbog vređanja ministra sporta Željka Jovanovića.
mamic.jpg
Hrvatski mediji, pozivajući se na izvore u tužolaštvu, javljaju da bi Mamić mogao ostati u pritvoru "zbog opasnosti da bi mogao ponoviti delo".
"On mrzi sve što počinje sa hrvatskim, bilo olimpijski odbor, fudbalski savez... Kod njega ne vidite osmeh nego oči iz kojih izlazi krv. On je uvreda za hrvatski mozak. Čovek koji je Srbin i nikada nije radio u prosveti i sportu, osim što je malo dizao tegove, na čelu je ovog ministarstva. On je hrvatomrzac", rekao je Mamić, preneo je zagrebački Večernji list.
Odmah posle te izjave i osuda sa svih strana, Mamić je uhašen zbog govora mržnje i podsticanja na nasilje. Zbog ovog dela, ukoliko bude osuđen, preti mu maksimalna kazna od tri godine zatvora.
Mamićevi advokati, njih ukupno pet, tvrde da se protiv Mamićaa vodi montirani politički proces, ali tim izjavama nisu dobili preterano puno saveznika, jer se od šefa Dinama ogradio i HDZ, na čijem se skupu Mamić nedavno pojavio.
Suštinski, Mamić je salvu uvreda na račun Jovanovića izrekao u zao čas, jer Zagreb svim silama pokušava da spreči bilo kakvo divljanje pred osetljiv meč protiv Srbije u Maksimiru, tim pre jer je UEFA i Srbiji i Hrvatskoj zapretila najozbiljnijim sankcijama ukoliko stvari krenu po zlu.
Jovanović se nije preterano upuštao u komentarisanje ovoj slučajaa, navodeči samo da hapšenje Zdravka Mamića predstavlja dokaz da je Hrvatska pravna država.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger