Headlines News :
Home » , » Gold kup: SAD i Honduras u polufinalu

Gold kup: SAD i Honduras u polufinalu

Written By maxtv on понедељак, 22. јул 2013. | 12:31

Fudbaleri Sjedinjenih Država i Hondurasa pridružili su se reprezentacijama Paname i Meksika u polufinalu Gold kupa.
Beta/AP Photo/Patrick Semansky
Amerikanci su poput Paname dan ranije bili efikasni u četvrfinalu, postigli su pet golova za trijumf 5:1, dok je Hondurasu je jedan bio dovoljan za pobedu protiv Kostarike.
Preostala dva meča četvrtfinala odigrana su u Baltimoru. Program je otvorio domaćin turnira protiv El Salvadora. Amerikanci su u bili sigurni u grupnoj fazi takmičenja i ostvarili su maksimalan učinak na tri meča.
Ništa manje ubedljivo nisu delovali ni protiv Salvadora i poveli su u 21. minutu golom Klarensa Gordona.Pet minuta kasnije malo je nedostajalo da gosti stignu do izjednačenja, ali je Nik Rimando na golu SAD dva puta odlično reagovao. U 29. minutu Amerikancu su već imali ubedljivu prednost, pošto je Korona savladao Portilja za 2:0. 

Do poluvremena ekipa El Salvadora je vratila nadu navijačima da bi nastavak mogao da donese veliki preokret. De Markus Bizli je faulirao Zelaju u kaznenom prostoru, a isti igrač bio je siguran sa penala u 39. minutu. 

Jirgen Klinsman je posle jednog časa igre odlučio da pruži šansu Eiju Džonsonu umesto Vondolovskog i ta izmena se brzo isplatila jer je Džonson bukvalno u prvom kontaktu sa loptom postigao gol posle kornera Donovana. Džonson je učestvoavo i u akciji kod četvrtog gola. Asistirao je Londonu Donovonu koji je pobegao defanzivcu El Salvadora Enrikezu. Konačan rezultat postavljen je u 84. minutu, kada je Donovan poput Džonsona ulogu strelca zamenio asistirajući Bekermanu. 

Ubedljivom pobedom Amerikanci su obezbedili polufinale Gold kupa u kojem će se u noći između srede i četvrtka na stadionu Kaubajsoa u Dalasu sastati sa Hondurasom. U poslednjem četvrfinalnom meču Honduras je golom Najara u 49. minutu savladao Kostariku.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger