Headlines News :
Home » , » Svetsko prvenstvo u vaterpolu: Počinje pohod "delfina"

Svetsko prvenstvo u vaterpolu: Počinje pohod "delfina"

Written By maxtv on понедељак, 22. јул 2013. | 11:15

Utakmicom protiv Australije (13.30 Max Sport TV), vaterpolo reprezentacija Srbije počinje učešće na svetskom prvenstvu u Barseloni. Cilj izabranika Dejana Savića je borba za medalje. "Delfini" očekuju naporan turnir, ali su optimisti kada je borba za vrh u pitanju. Max Sport TV će direktno prenositi mečeve srpske reprezentacije.
Vaterpolo reprezentacija Srbije startuje danas na prvenstvu sveta u Barseloni utakmicom protiv selekcije Australije, a centar Slobodan Nikić ističe da je osnovni cilj državnog tima plasman u nokaut fazu takmičenja.
Dejan-Savic.jpg
"Svaka medalja je bitna i važna na velikim takmičenjima, voleo bih da se ponovi Rim 2009. godine kada smo bili prvaci. Međutim, sada ipak ne razmišljamo o tome, na ovakvim turnirima najvažnije su četvrtfinalne utakmice posle kojih se ulazi u borbu za medalje", rekao je Nikić.
Izabranici selektora Dejana Savića odradili su pripreme prema zacrtanom programu, a Nikić navodi da on i saigrači spremno dočekuju start planetarnog šampionata u Kataloniji.
"Odlično funkcionišemo kao ekipa. Tako je bilo i u prethodnom olimpijskom ciklusu, malo nam je falilo da uđemo u finale u Londonu. U Barseloni idemo meč po meč, najvažnije je da dođemo do nokaut faze, na svetskom prvenstvu uvek ima sedam-osam ekipa koje mogu da se umešaju u borbu za medalju", konstatovao je Nikić, dodajući da reprezentativci nemaju problema sa motivacijom.
"Mi stariji smo tu da prenesemo iskustvo na mlađe, bitno je da i oni imaju glad za pobedama i medaljama kao mi nekada. Najvažnije je da se karakter pokaže u odlučujućim mečevima. Ne opterećujemo se plasmanom, možda je bolje da sada budemo pri vrhu, a onda na Olimpijskim igrama u Riju dođemo do medalje", zaključio je Nikić.
Gojko-Pijetlovic.jpg
Duško Pijetlović, međutim, veruje da Srbija u Barseloni može da osvoji zlatno odličje.
"Uvek postavljamo najviše ciljeve i trudimo se da ih ostvarimo. Pripreme su bile naporne i spremni ulazimo u pohod na zlatnu medalju. Možemo da dođemo do cilja ako pružimo maksimum i zaobiđu nas povrede. Mnogo bi mi značilo da osvojim ovaj šampionat, to je na neki način postala zavisnost, posle prve medalje odmah želite da osvojite novu i tako u krug", rekao je Pijetlović.
Andrija Prlainović je ocenio da u Barseloni nema izrazitih favorita i smatra da će nekoliko selekcija moći da se umeša u borbu za medalje.
"Svetsko prvenstvo je veliko takmičenje, jako i naporno, traje 15 dana i igraće se na otvorenom bazenu po izuzetnoj vrućini. Moramo da izdržimo prvu fazu i u nastavku takmičenja budemo na nivou. Teško je doći do polufinala, a kamoli do svetskog zlata. Očekuje nas zanimljiv turnir, mnoge reperezentacije će doći izuzetno motivisane i prirpemljene da naprave dobar rezultat", rekao je Prlainović, dodajući da je Srbija imala dovoljan broj utakmica tokom priprema i da se nada najboljem u Španiji.
Pored standardno jakih reprezentacija Hrvatske, Mađarske, Španije, Italije i Crne Gore, Prlainović smatra da bi selekcije SAD i Australije mogle da iznenade.
"Amerika i Australija su reprezentacije koje retko dođu do završnice, ali znaju da budu nezgodne. Australija je bila blizu da nas eliminiše na Olimpijskim igrama u Londonu, očekujem i sada napornu utakmicu. Moraćemo da uđemo oprezno, startujemo pobedom i rasterećeno nastavimo takmičenje. Amerikanci nastupaju u dosta izmenjenom sastavu, ali imaju veliki broj maldih igrača koji mogu da napreduju i ovaj turnir iznesu na pravi način", upozorio je Prlainović.
Andrija-Prlainovic.jpg
Srbija će na šampionatu sveta u Barseloni igrati u C grupi sa Mađarskom, Australijom i Kinom, a u premijernoj utakmici sastaje se danas od 13.30 sati sa Australijom.
Do završetka grupne faze takmičenja srpskim vaterpolistima predstoje još mečevi protiv Mađarske, 24. jula takođe od 13.30 sati, i protiv Kine, 26. jula od 9.30 sati.
Ostali učesnici prvenstva su Španija, Crna Gora, Grčka, Novi Zeland (A grupa), Hrvatska, Kanada, SAD, Južna Afrika (B), Italija, Nemačka, Rumunija i Kazahstan (D).
Titulu brani reprezentacija Italije, koja je u finalu 2011. godine u Šangaju pobedila Srbiju sa 8:7.
Max Sport TV direktno će prenositi sve mečeve reprezentacije Srbije sa svetskog prvenstva u Barseloni.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger