Headlines News :
Home » , » Vlade Divac: Balkanske zemlje favoriti na EP

Vlade Divac: Balkanske zemlje favoriti na EP

Written By maxtv on субота, 22. јун 2013. | 18:31

Vlade Divac očekuje da se reprezentacije sa Balkana uključe u borbu za medalje na predstojećem Evropskom prvenstvu u košarci i izdvojio Crnu Goru kao najozboljinijeg kandidata za osvajanje titule.
Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) i jedan od najboljih evropskih košarkaša svih vremena, Vlade Divac, rekao je da mnogo očekuje od balkanskih selekcija na predstojećem prvenstvu Evrope i istakao da je Crna Gora favorit za osvajanje titule.
Divac.jpg
"Ne bi me začudilo da sve tri medalje u Sloveniji odu baš reprezentacijama sa prostora našeg regiona. Uvek je teško predvideti ko bi mogao da postane novi prvak Evrope. Međutim, kao favorita izdvojio bih Crnu Goru zato što će na na predstojećem Evrobasketu imati najkompletniju reprezentaciju", rekao je Divac.
Zanimljivo je da će na predstojećem kontinentalnom šampionatu u istoj grupi (B) igrati čak četiri selekcije sa prostora bivše Jugoslavije - Makedonija, Crna Gora, BiH i Srbija.
"Na ovim prostorima uvek se igrala kvalitetna košarka. Mislim da timovi sa naših prostora mogu daleko da doguraju i ne bi me začudilo da sve tri medalje odu baš ovim reprezentacijama", ocenio je Divac.
Na pitanje da li je teže biti vrhunski košarkaš ili obavljati funkciju predsednika OKS, Divac je odgovorio da su te dve pozicije potpuno različite i samim tim jako teške za poređenje.
"Treniranje košarke je fizički veoma zahtevno pošto su osim utakmica tu i stalna putovanja i treninzi. S druge strane, otkako sam na čelu OKS imam mnogo veću odgovornost jer, zajedno sa svojim timom, radim na poboljšanju uslova za sport i sportiste u Srbiji"", rekao je Divac.
Prvenstvo Evrope za košarkaše biće održano u Sloveniji od 4. do 22. septembra, a u B grupi u Jesenicama, pored Makedonije, Crne Gore, BiH i Srbije, igraće još Litvanija i Letonija.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger