Headlines News :
Home » , » Maksimir nije bauk

Maksimir nije bauk

Written By maxtv on четвртак, 21. март 2013. | 15:57


Dejan Savićević, u razgovoru za "Jutarnji list", ističe da će bilo kakav pritisak sa tribina maksimirskog stadiona splasnuti nakon desetak minuta. Popularni Dejo ističe da Srbije ima čemu da se nada i da mladi Mihajlovićevi igrači treba da se vode isključivo sportskim motivima
Dejan Savićević, učesnik duela između Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine na Maksimiru, kada su se tadašnji „plavi" plasirali na Evropsko prvenstvo i istovremeno uskratili Hrvatima tu mogućnost. Maksimirski muk, nastao po okončanju meča koji je završen remijem, još je duboko urezan u pamćenje ondašnje sportske javnosti.
Dejan Savicevic.JPG
O paraleli između te utakmice i ove koja nam predstoji, o količini naboja koja se osećala tada i ove koja se oseća sada govorio je popularni Dejo za „Jutarnji list".
"Mislim da je prošao naboj koji je bio 1999. godine, te da je sada mnogo manje izvansportskih tenzija. Verujem da će Hrvatska vlada, vlast, policija u saradnji sa fudbalskim savezom osigurati kvalitetne uslove da sve prođe u sportskoj atmosferi. Na kraju, mislim da je dobro da su se fudbalski savezi dogovorili da ne bude gostujućih navijača".
Dejan Savićević, zanimljivo, ne veruje da su navijači prevelika prednost hrvatskog tima.
„Navijači u početku utakmice stvore određeni pritisak, a posle kad odmerite suparnika sve to nestane. Maksimir je stadion velikih dimenzija, sa atletskom stazom, navijači nisu odmah uz travnjak i tamo i ne može da se napravi onaj žestoki navijački pritisak. Bar sam ja tako doživljavao atmosferu na takvim stadionima. Odgovaralo mi je da igram na takvim gostujućim terenima".
Po mnogima Hrvatska je izraziti favorit, Savićević ne ide baš tako daleko.
„Hrvatska je favorit, ali teško je prognozirati takve duele. To vam je nekako kao Milan - Inter. Za Srbiju je zagrebački dvoboj u neku ruku odlučujući i zato mislim da će to biti dobra utakmica jer se srpska ekipa neće braniti, neće biti mesta striktnim taktičkim zamislima."
O prednostima Hrvatske, odnosno Srbije...
„Hrvatska je imala vrlo dobar start u kvailifikacijama, prednost je domaći teren i navijačka podrška, a to joj sve daje veoma bitnu i korisnu mirnoću. Sa druge strane Srbija je loše krenula, imala je slabije rezultate u dosadašnjim kvalifikacijskim duelima, i sada je u situaciji da mora u svakoj sledećoj utakmici da ide na pobedu, loviti pozitivan rezultat. A to je jako teško".
dejan savicevic 2.JPG
Pritisak mladih Mihajlovićevih igrača, smatra Savićević, nije isti kao onaj koji su osećale starije generacije koje su igrale u „teškim vremenima".
„Ove mlađe generacije ne mogu da osete takav pritisak i naboj kao starije generacije, koje su igrale utakmice u teškim vremenima. Od rata je prošlo dosta vremena, a mnogi su rođeni kad se to zlo dogodilo. Međutim, svi bi oni trebalo da imaju dovoljno sportskih motiva."
Najbolji u oba tabora...
„Od Hrvatskih igrača po mom ukusu su Luka Modrić, Mario Mandžukić, Nikica Jelavić i Darijo Srna, dok su kod Srba Branislav Ivanović, Matija Nastasić, Aleksandar Kolarov, Nikola Đurđić i Filip Đuričić".
Savićević je zamoljen i da uporedi sadašnji tim Hrvatske i onaj iz 1998. godine.
„Mnogo je jača ona iz 1998. godine, koja se okitila trećim mestom na Mundialu. Ova tek treba da se dokaže, da ima učinak bolji od njih", zaključio je Mihajlović koji je dodao da je najveća greška Hrvatske na pomenutoj utakmici to što se radovala i pre same utakmice.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger