Headlines News :
Home » , » US Open: Nole u finalu

US Open: Nole u finalu

Written By maxtv on субота, 7. септембар 2013. | 22:47

Novak Đoković igraće u finalu Ju-Es opena, četvrtu godinu uzastopno, pošto je u maratonskom meču savladao Stanislasa Vavrinku sa 3:2. Đokoviću će u finalu, u ponedeljak, rival biti Rafa Nadal. Istovremeno, Đoković zadržao prvo mesto na ATP listi.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se večeras u finale Ju-Es opena u Njujorku, pošto je u polufinalu, posle velike borbe, savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:6, 7:6 (7:4), 3:6, 6:3, 6:4. Tok meča možete pogledati ovde.

Meč je trajao četiri sata i 10 minuta, a obojica tenisera uložila su poslednje atome snage kako bi stigli do trijumfa i ujedno publici na Flešing Medouzu priredili pravi spektakl.

Đoković će u ponedeljak imati priliku da dođe do svog drugog trofeja na Ju-Es openu u petom finalu, a za pehar će igrati protiv boljeg iz duela Španca Rafaela Nadala i Francuza Rišara Gaskea.

Srpskom teniseru ovo je bila 13. pobeda na Vavrinkom u 15. međusobnom duelu.

Đoković je loše počeo meč, ali kako je duel odmicao, tako je, korak po korak, dolazio do svoje igre. Švajcarski teniser naterao ga je da izvuče maksimum svojih trenutnih mogućnosti kako bi zabeležio pobedu.

Ključni trenutak još jednog maratonskog meča koji će se pamtiti desio se sredinom petog seta, kada je Đoković napravio brejk i poveo sa 3:2.

Posle toga, Đoković je, manje-više, sigurnom igrom sačuvao teško stečeno vođstvo i odbio sve napade švajcarskog tenisera.

Plasmanom u finale poslednjeg gren slem turnira u sezoni Đoković je sačuvao i prvo mesto na ATP rang listi.

Finalni meč Ju-Es opena igra se u ponedeljak od 23 sata po srednjeevropskom vremenu.

Đoković: Svaka čast Vavrinki, pružio sam najviše kad se meč lomio

Najbolji svetski teniser Novak Đoković rekao je večeras da je do pobede u polufinalu Ju-Es opena nad Stanislasom Vavrinkom došao jer je odigrao najbolje u najvažnijim trenucima.

"Drago mi je što sam pružio najviše onda kada se meč lomio i kada je to bilo najpotrebnije. Svi su pomislili ko osvoji onaj gem na početku petog seta da će trijumfovati, pa sam zato morao još jače da se borim za pobedu", rekao je Đoković odmah posle meča.

Srpski teniser do trijumfa nad Švajcarcem došao je posle pet setova i meča koji je trajao četiri sata i 10 minuta.

"Stvarno, svaka čast Vavrinki, borio se do kraja. Sten je bio veoma agresivan i morao sam da izdržim sve njegove napade . Na kraju sam srećan zbog pobede", dodao je srpski teniser.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger