Headlines News :
Home » , » Gold kup: Meksiko ispao,Panama i SAD u finalu

Gold kup: Meksiko ispao,Panama i SAD u finalu

Written By maxtv on четвртак, 25. јул 2013. | 17:36

Fudbaleri SAD i Paname igraće u finalu Gold kupa, šampionata Severne i Srednje Amerike i Kariba (KONKAKAF).
Beta/AP Photo/Brandon Wade
Amerikanci su na ’Stadionu kauboja’ u Teksasu prvo slavili protiv Hondurasa sa 3:1, da bi na istom terenu Panama savladala Meksiko reuzultatom 2:1.
Golove sa reprezentaciju postigli su Džonson u 11. i Donovan u 27. i 53. minutu. Jedini strelac za Honduras bio je Medina u 52. minutu.
Kao i u četvrtfinalu, za Panamu su pogađali Tores i Peres, dok je gol za Meksiko delo Montesa.

Finalna utakmica na programu je u nedelju 28. jula na stadionu ’Soldžer Fild’ (Soldier Field) od 22 časa po srednjeevropskom vremenu.
Beta/AP Photo/Brandon Wade
Najbolji fudbaler američke reprezentacije Lendon Donovan i ovoga puta pokazao je koliko zna, a već prvu njegovu akciju saigrači su krunisali golom. Gurnuo je bivši fudbaler Evertona loptu Džonsonu, napadač Sijetl Saundersa spustio se prema golu Hondurasa i zakucao loptu u mrežu sa nekih 15 metara.

Reprezentativci SAD najčešće su pokušavali prodorima po desnoj strani i šutevima sa poludistance, a do vođstva od 2:0 stigli su u 27. minutu. Ponovo je u frontalnom napadau bilo nekoliko ofanzivaca Amerike, nešto višu loptu Bedoje Donovan je primio grudima, a potom špicem gurnuo pored golmana iz neposredne blizine. U tim trenucima bilo je jasno da će Hondurasu biti potrebno čudo da se plasira u finale.

I u drugom poluvremenu Amerikanci su nastavili sa napadima po desnom boku, prilike su propustili Donovan i Bedoja.

Izjednačenje i nadu gostima doneo Medina u 52. minutu. On je sjajno skočio posle jednog prekida i glavom zatresao mrežu Rimanda. Honduras je tako iskoristio svoju prvu priliku i uneo neizvesnost u meč.

Međutim, ona nije trajala nije 60 sekundi pošto je Donovan svojim drugim golom na meču ponovo vratio +2, i postavio, ispostaviće se, konačan rezultat. Odbrani Hondurasa kao da je pala koncentracija posle gola, pa je tako Amerika iz tri poteza stigla do gola. Fudbaleru Galaksija nije bilo teško da ubaci loptu sa tri metra u gol, asistent je ponovo bio Bedoja.

Selekcija Paname najprijatnije je iznenađenje ovogodišnjeg KONKAKAF Gold kupa, a veliki uspeh najavili su već u 13. minutu. 

Kintero je oduzeo loptu Aldreteu na nekih 40 metara od gola Meksika i krenuo u kontru. Odlično je proigrao Peresa na desnoj strani koji je iz neposredne blizine prosto zakucao loptu u bliži ugao meksičkog gola. Koliko su Panamci bili ofanzivni videlo se u toj akciji, kada je u protivničkom kaznenom prostoru bilo četiri njihova igrača, naspram samo dva Meksika. 

Probudili su se Meksikanci u tom trenutku i do izjednačenja stigli samo 13 minuta kasnije. Fabian je driblao na levoj strani, odlično zalomio Parisa, centaršutem pogodio Montesa koji je neometan na drugoj stativi zakucao lopu u raklje Peneda. 

Nacionalni tim je do odlučujuće prednosti stigao u 61. minutu posle kornera. Roman Aurelijano Tores se sjajno izborio za poziciju, odlično skočio i glavom realizovao centaršut prezimenjaka Gabrijela Artura. 

Ovim pogotkom Panama je stigla do drugog finala Gold kupa, dok će se SAD boriti za svoju petu titulu. Tri puta su gubili u finalima. 
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger