Headlines News :
Home » , , » Gold kup: Panama i Meksiko u polufinalu (VIDEO)

Gold kup: Panama i Meksiko u polufinalu (VIDEO)

Written By maxtv on недеља, 21. јул 2013. | 12:04

Fudbaleri Paname i Meksika plasirali su se u polufinale Gold kupa, šampionata Severne i Srednje Amerike i Kariba (KONKAKAF).
Beta/AP Photo/David Goldman
Panama je u Atlanti deklasirala Kubu rezultatom 6:1, dok su Meksikanci minimalnim rezultatom bili bolji od selekcije Trinidada i Tobaga.
Himenes je postigao jedini gol za Meksiko, kao i Alfonso za Kubu. Dvostruki strelci u redovima Paname bili su Tores i Peres, dok su se upisali još Himenes i Rodriges.
Ove dve reprezentacije sastaće se u polufinalu, dok će pobednici mečeva SAD – El Salvador i Honduras – Kosta Rika boriti za drugo mesto u finalu.
Beta/AP Photo/John Bazemore
Niko nije očekivao ovako ubedljivu pobedu Paname, naročito posle 21. minuta kada je Kuba stigla do vođstva. Posle akcije na sredini terena, Kolome je fenomenalno ’bocnuo’ odbranu Paname, loptu je u padu zahvatio Alfonso i zatresao mrežu Peneda.

Ipak, radost Kubanaca trajala je samo četiri minuta, kada je Tores sa penala izjednačio. Isti igrač je u 37. minutu doneo prednost svom timu, lepim volej udarcem sa nekih 11 metara. U kaznenom prostoru protivnika sjajno je skočio Peres i asistirao saigraču kome nije bilo teško da efektno postigne pogodak.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, a u 58. minutu dodatni problem zadesio je Kubance. Ariel Martines dobio je direktan crveni karton zbog brutalnog starta nad Peresom. Deset minuta kasnije, već je bilo 3:1. Rodriges je u šesnaestercu prihvatio odbijenu loptu i odmerenim udarcem plasirao u suprotni ugao.

Četvrti za Panamu, a svoj prvi gol na meču, Blas Antonio Peres postigao je deset minuta kasnije. Neverovatno lošu reakciju odbrane kaznili su Panamci akcijom iz tri poteza. Golman Penedo je odlično ispucao loptu, Himenes je spustio loptu Toresu koji je izašao jedan na jedan sa Molinom i rutinski pogodio.

Asistent kod prethodnog kola upisao se na semafor u 85. minutu, kada je izbegao ofsajd zamku i iskosa sa leve strane pogodio bliži ugao kubanskog gola za velikih 5:1.

U tim trenucima igra Kube se potpuno raspala, pa su Panamci radili šta su hteli. U završnici napada bilo je više napadača nego odbrambenih protivnika, pa je konačan rezultat postavio Tores u 88. minutu, svojim drugim golom na meču. 

Iako veliki favorit, Meksiko se poprilično namučio sa neugodnom reprezentacijom Trinidada. Nikako Meksikanci nisu uspeli da slome otpor upornih protivnika sve do 84. minuta, kada je postignut jedini gol na utakmici. 

Lajun je probio po desnoj strani, zavrnuo loptu po zemlji, gde je Himenes sačekao na ivici peterca i poslao u suprotni ugao Vilijamsovog gola, za veliku pobedu selekcije Meksika. 

Utakmicama između SAD i El Salvadora, odnosno Hondurasa i Kosta Rike, u nedelju će biti kompletirani mečevi četvrtfinala ’Gold kupa’. Amerikanci od 22 časa u Baltimoru dočekuju El Salvador, dok je drugi meč na programu tri sata kasnije. 

Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger