Headlines News :
Home » , » Haos u Splitu

Haos u Splitu

Written By maxtv on недеља, 5. мај 2013. | 11:30


Gradski derbi hrvatskog prvenstva između Splita i Hajduka odigran u subotu, završio se incidentima. Ispred stadiona Splita, oko 700 navijača Hajduka, koji su bojkotovali utakmicu, sukobilo se sa policijom. Neredi su trajali dvadesetak minuta, povređeno je najmanje devet policajaca, a pričinjena je velika materijalna šteta.
Split je u subotu uveče bio pravo bojno polje na kojem su se sukobili navijači splitskog Hajduka i policije. Neredi su se odigrali nakon završetka gradskog derbija između Splita i Hajduka koji je završen pobedom domaćeg tima od 2:1.
Split-neredi.jpg
Zanimljivo je da navijači Hajduka nisu ni ušli na stadion, već je oko 700 „torcidaša" protestovalo ispred stadiona. Razlog za bojkot je visoka cena ulaznica koje je uprava Splita stavila za taj meč.
Split-neredi1.jpg
U žestokm okršaju povređeno je najmanje devet policajaca, dok se ne zna koliko je huligana privedeno. Huligani su policiju gađali bakljama, kamenicama, i ostalim tvrdim redmetima.
Split-neredi2.jpg
Hrvatski mediji izveštavaju da je napravljena velika materijalna šteta. Huligani su demolirali jedan kafić preko puta stadiona u kojem je bila „prva runda" okršaja sa policijom.
Split-neredi-j.jpg
Foto: jutarnji.hr
Navodi se da su izgrednici kamenovali i kola hitne pomoći i da su oštetili veliki broj parkiranih vozila u blizini stadiona. Takođe, huligani su napadali i ostale gledaoce koji su nakon meča izlazili sa stadiona
Razlupana-vozila.jpg
Inače, u Splitu već duže vreme vlada napetost između policije i navijača zbog slučaja „Azapović". Navijači krive policiju za smrt 18-godišnjeg Marka Azapovića koga je policija navodno brutalno pretukla. Porodica preminulog momka smatra da je Marko preminuo mesec dana kasnije upravzo zbog posledica tih batina.
Navijaci-Hajduka.jpg
Navijači Hajduka protestuju ispred stadiona
Navijači širom Hrvatske zbog toga prozivaju policiju i dižu transparente sa imenom preminulog navijača.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger