Headlines News :
Home » , » Vaterpolo klub Radnički Kragujevac istupio iz Zajednice ligaša

Vaterpolo klub Radnički Kragujevac istupio iz Zajednice ligaša

Written By maxtv on понедељак, 2. септембар 2013. | 18:12

Zbog konstantnog neslaganja s pravcima razmišljanja i planovima za budućnost Vaterpolo saveza Srbije, Radnički napušta Koordinacioni odbor i istupa iz Zajednice ligaša, saopštio Uroš Bogdanović predsednik kragujevačkog kluba.

Predsednik Radničkog iz Kragujevca Uroš Bogdanović napustio je Koordinacioni odbor Vaterpolo saveza Srbije, dok je taj klub istupio iz Zajednice ligaša, saopšteno je u Kragujevcu.

Koordinacioni odbor Vaterpolo saveza Srbije je formiran kao upravni organ do izbora novog rukovodstva i predsednika te organizacije.

"Radnički je od formiranja Koordinacionog odbora aktivno učestvovao u radu ovog tela, ali zbog konstantnog neslaganja s pravcima razmišljanja i planovima za budućnost VSS, Radnički ne želi da učestvuje u njegovom daljem radu", navodi se u saopštenju.

Kao razloge Radnički svoje odluke je naveo to što ništa nije urađeno u cilju unapređenja ambijenta, kvaliteta i regularnosti takmičenja, života i funkcionisanja klubova članica.

Zajednica, po mišljenju ljudi iz Radničkog, ništa nije uradila na temu obuke sudija, klubova za rad sa mladima, trenera i klubova, na temu samofinansiranja i olakšanja u finansiranju i funkcionisanju, kao ni medijske afirmacije vaterpola i samog takmičenja.

"Ništa od navedenih stvari koje su, smatramo, osnovni faktori uspešnog funkcionisanja klubova, nije bila tema i predmet rada Zajednice ligaša koja je očigledno bila politički-interesno formirana sa samo jedinim ciljem da se smeni dotadašnji predsednik VSS Velibor Sovrović", stoji u saopštenju Radničkog.

Radnički o sebi kaže da je, kao jedan od najmlađih vaterpolo klubova u Srbiji, formiran sa jasnim ciljem da se poboljša kvalitet vaterpola.
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger