Headlines News :
Home » , » Na turniru u Švajcarskoj - reprezentacija Kosova?

Na turniru u Švajcarskoj - reprezentacija Kosova?

Written By maxtv on недеља, 16. јун 2013. | 15:41

Na turniru u Švajcarskoj učestvovala mlada fudbalska reprezentacija Kosova, čime je prekršena odluka FIFA sa kongresa u Japanu. Ukoliko nisu isticani zastava, grb i nije intonirana himna onda su organizatori postupili po odluci, u suprotnom uložićemo protest, kaže Tomislav Karadžić.
Mlada fudbalska reprezentacija Kosova učestvovala je na turniru "Valais kup" u Švajcarskoj, a domaćin je selekciju koja nije član Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) tretirao kao da to jeste i prekršio odluku FIFA sa kongresa u Japanu.
Kosovo.jpg
Tada je doneta odluka da mlađe selekcije kosovskog saveza i ženski tim mogu da igraju nezvanične utakmice protiv država koje su ih priznale, ali bez intoniranja himni i državnih obeležja.
"Obratićemo se našoj ambasadi. Ukoliko nisu isticani zastava, grb i nije intonirana himna onda su organizatori postupili po odluci. U suprotnom uložićemo protest kod FIFA protiv Fudbalskog saveza Švajcarske", izjavio je predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić za Sporski žurnal.
Kosovo-2.jpg
Međutim, na fotografijama koje su objavljene na sajtu kosovskog saveza jasno se vide kosovski simboli i trenuci intoniranja himne, pa se očekuje protest FSS.
Na turniru u Švajcarskoj učestvovali su još Gana, Brazil i Egipat, a blago rečeno čudno je što je turnir počeo istog dana kada je prvi čovek FIFA Sep Blater bio u poseti Srbiji i zatražio da se donese solidarno rešenje za Kosovo.
Kosovo-3.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger