Headlines News :
Home » , » Ferdinad završio reprezentativnu karijeru

Ferdinad završio reprezentativnu karijeru

Written By maxtv on среда, 15. мај 2013. | 18:12


Fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinad saopštio je da se povlači iz reprezentacije Engleske kako bi se posvetio karijeri u klubu. Ferdinand je za Englesku odigrao 81 utakmicu i postigao tri gola, a debitovao je u novembru 1997. u utakmici sa Kamerunom na Vembliju i sa 19 godina postao najmlađi odbrambeni igrač koji je igrao za englesku reprezentaciju.
Selektor Engleske Roj Hodžson pozvao je u martu Ferdinanda za kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo protiv San Marina i Crne Gore, ali je fudbaler Junajteda odbio poziv rekavši da nije dovoljno spreman. On je nakon toga otputovao u Dubai, gde je komentarisao utakmice.
Rio-Ferdinand-2.jpg
Za nacionalni tim poslednji put nastupio je u junu 2011. godine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj, kada je selektor bio Fabio Kapelo.
"U 34. godini osećam da je vreme da se povučem i prepustim mladim igračima mesto u timu. To će mi omogućiti da se posvetim karijeri u klubu. Ekipa je u sjajnoj formi, došlo je mnogo mladih igrača koji predstavljaju budućnost reprezentacije", rekao je Ferdinand.
"Bila mi je velika čast i privilegija da predstavljam svoju zemlju u svakoj reprezentativnoj selekciji. Roju i ekipi želim mnogo sreće u budućnosti", dodao je Ferdinand, koji je odigrao 81 utakmicu za A tim.
Hodžson je pohvalio reprezentativnu karijeru Rija Ferdinanda.
Rio-Ferdinand-5.jpg
"Bio je kapiten Engleske, igrao je na tri Svetska prvenstva, što ga svrstava u veoma posebnu grupu igrača. Cenim što me je pozvao i lično mi saopštio da se povlači. Mnogo je razmišljao pre nego što je doneo ovakvu odluku", rekao je Hodžson.
Ferdinand je u novembru 1997. u utakmici sa Kamerunom na Vembliju sa 19 godina postao najmlađi odbrambeni igrač koji je igrao za englesku reprezentaciju.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger