Headlines News :
Home » , » Čelsi za objedinjenje evropskih titula

Čelsi za objedinjenje evropskih titula

Written By maxtv on среда, 15. мај 2013. | 19:56

Večeras sa u Amsterdamu igra finale Lige Evrope u kojem se sastaju prvak Evrope Čelsi i portugalska Benfika. Čelsi igra za objedinjenje titula iz Lige Evrope i Lige Šampiona a Benfika za spas sezone. Na terenu će se naći i dva srpska fudbalera - BAne Ivanović i Nemanja Matić. Početak susreta je u 20.45 .

Večeras će se na Amsterdamskoj Areni odigrati finale Lige Evrope a za trofej će se boriti londonski Čelsi i lisabonska Benfika. Utakmica će početi u 20.45 a terenu će se naći dva naša fudbalera - Bane Ivanović u odbrani Čelsija i Nemanja Matić u veznom redu Benfike.
Matic  i Luiz.jpg
Česli će imati priliku da objedini titule u oba evropska klupska takmičenja. S obzirom da se finale Lige šampiona igra 25.maja, londonski ''plavci'' će eventualnom pobedom deset dana biti vlasnici oba trofeja Uefinih takmičenja, što nikom pre njih nije pošlo za rukom.
Sa druge strane, Benfika će igrati svoje drugo finale ovog takmičenja. U svom prvom finalu tadašnjeg Kupa Uefa 1983. poražani su od još jednog londonskog kluba - Totenhema. Međutim, lisabonski "orlovi" su u Amsterdamu osvojili već jedan evropski trofej - 1962. pobedilu su Real u finalu Kupa šampiona.
Celsi trening.jpg
Večerašnji rivali sastali su se prošle godine u četvrtfinalu Lige Šampiona i Čelsi je bio uspešniji. U Lisabonu je slavio sa 0:1 da bi u revanšu u Londonu preokrenuo rezultat i pobedio sa 2:1. 
Benfika trening.jpg
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger