Headlines News :
Home » , , » Najbizarniji momenti u fudbalu (VIDEO)

Najbizarniji momenti u fudbalu (VIDEO)

Written By maxtv on уторак, 4. јун 2013. | 13:31

Fudbal nije igra u kojoj se viđaju samo dueli, driblinzi, šutevi i golovi. Pijane sudije, nepostojeći golovi, nezvani gosti na terenu, udari gromova i mnoge druge stvari dešavale su se na fudbalskim utakmicama. Pogledajte neke od najbizarnijih događaja viđenih na fudbalskim terenima.
Na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine, na meču između Francuske i Kuvajta, pri vođstvu „trikolora" od 3:1, dogodila se nesvakidašnja situacija.  Francuzi su postigli i četvrti pogodak nakon kojeg su fudbaleri Kuvajta protestovali žaleći se da su mislili da je ruski sudija zaustavio igru. Sa tribina je na teren ušao i predsednik Fudbalskog saveza Kuvajta šeik Fahid al Ahmad al Sabah koji je besan urlao na sudiju zapretivši da će povući svoje igrače sa terena. Pritisak je dao rezultate, četvrti gol Francuza je poništen a utakmica je nastavljena. To je bilo jedini put u istoriji svetskih prvenstava da je gol poništen nakon protesta van terena. Glavni sudija nakon tog meča skinut je sa liste internacionalnih arbitara.
Sudija podlegao pritisku i poništio gol protiv Kuvajta
Legendarni Rajko Mitić 1950. godine predvodio je reprezentaciju Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Meč protiv „karioka" na brazilskoj Marakani ostao mu je u lošoj uspomeni jer je izlazeći na teren podzemnim hodnikom, na izlaznom steneništu naglo podigao glavu, udario u gvozdeni poklopac i zaradio duboku posekotinu. U to vreme nije bilo izmena tako da je Jugoslavija meč počela sa desetoricom igrača dok je doktor „krpio" Mitićevu glavu. Brazilci su gol postigli već u trećem minutu, a na kraju su meč dobili rezultatom 2:0.
Rajko-Mitic.jpg
Rajko Mitić povredio se pred meč sa Brazilom
Na Svetskom prvenstvu 1974. godine, na utakmici između Brazila i Zaira, igrač ove afričke reprezentacije Mvepu Ilunga imao je „žutu minutu". Na meču protiv Brazila, poslednjem u grupi, dok su se „karioke" nameštale da izvedu slobodan udarav, Ilunga se iz živog zida zaleteo i šutnuo loptu. Brazilski fudbaleri su se začuđeno gledali, komentatori su se smejali dok je Ilunga dobio žuti karton. Ipak, ovaj potez defanzivca Zaira je razumljiv ako se zna da im je od ovog meča život zavisio. Na Svetskom prvenstvu Zair je izgubio od Škotske sa 2:0, od Jugoslavije sa 9:0, tako da je tadašnji predsednik i veliki diktator Mobutu Sese Seko, preko pripadnika svoje garde koji su čuvali igrače poručio da od Brazila ne smeju da izgube sa više od tri gola razlike, u suprotnom neće smeti da se vrate kućama. Izgleda da su pretnje urodile plodom jer je reprezentacija Zaira izgubila „samo" 3:0.
"Žuta minuta" reprezentativca Zaira
Utakmica između Ridinga i Votforda ostala je upamćena po neverovatnoj odluci sudije Stjuarta Atvela koji je priznao gol koji nije postojao. Situacija čak nije bila ni sporna jer lopta ni u jednom trenutku napada Ridinga nije bila ni blizu gol linije Votfordovog gola.
Nevidljivi gol
Još bizarnija sudijska odluka situacija viđena je u Brazilu na utakmici između Atletiko Sorokabe i Santakruzensea 2006. godine. Do samog finiša meča Atletiko je imao gol prednosti. U jednom od poslednjih napada napadač Santakruzensea je promašio gol. Tada na scenu stupa sakupljač lopti koji se ušunjao na teren i ubacio loptu u gol. Sudija, Silvija Ređina de Oliveira (jedini ženski sudija u tom trenutku u Brazilu) okrenula se, videla loptu u mreži, priznala gol i pokazala na centar. Nisu pomogli žestoki protesti igrača Atletika, meč je golom sakupljača lopti zavšren rezultatom 1:1. Gospođa De Oliveira na duže vreme odmarala se od suđenja.
Sakupljač lopti odlučio meč
Kada smo već kod sudija, beloruski delilac pravde Sergej Šmolik uspeo je da zaseni sve gluposti svojih kolega. Ovaj sudija je meč između Vitebska i Naftana 2006. godine sudio (tačnije pokušao da sudi) „mrtav pijan". Šmolik je čitav meč jedva stajao na nogama, sve vrme se kretao oko centra terena i nije odbijao je da igračima pokazuje kartone. Nakon utakmice drugi sudija pomogao je Šmoliku da izađe sa terena, dok je on otpozdravljao publici.
U Južnoj Africi, na meču između dva kluba 1998. godine dogodila se bizarna nesreća kada je udario grom. Igrači dve ekipe i navijači su popadali na zemlju i duže vreme su bili u šoku. Utakmica je prekinuta a dvojica fusbalera završila su u bolnici. Iste godine, u Kongu, utakmica dva kluba završila se tragično kada je nakon udara groma za vreme meča poginulo 11 fudbalera dok je 30 igrača i navijača teško povređeno.
Grmljavina na terenu
Utakmica između Arsenala i Liverpula 1972. godine ostala je upamćena po povredi linijskog sudije Denisa Druita koji je istekao butni mišić. Preko razglasa na „Hajberiju" spiker je upitao da li u publici postoji neki kvalifikovani sudija. U publici se nalazio i Džimi Hil, sportski komentator, koji je uz salve smeha sa tribina sišao na teren, uzeo zastavicu i sudio meč do kraja. Utakmica je završena bez golova.
Sudija-zamena.jpg
Komentator zamenio linijskog sudiju
Kada je odlučeno da se Svetsko prvenstvo 1994. godine odigra u Americi mnogi su su bili skeptici da će Amerikanci dobro organizovati ovaj događaj. U to vreme u SAD nije postojala profesionalna liga, a fudbal je bio nisko na listi popularnih sportoca. I pored toga čin otvaranja i zatvaranja Mundijala bio je grandiozan, ali nije protekao bez problema. Tako je pevačica Dajana Ros na ceremoniji otvaranja, u sklopu tačke imala zadatak da, osim par pesama, u jednom trenutku sa penala šutira na gol. Pevačica je loptu šutnula katastrofalno, ona je otišla daleko od gola, ali kao što je predviđeno, konstrukcija gola se raspala na dva dela i oslobođen je veliki broj balona.
Dajana Ros kao Dejvid Bekam
Utakmica između Engleske i Brazila ma Svetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine prekinuta je zbog uletanja na teren. „Huligan" koji je prekinuo meč je mali crni pas koji je neumorno jurio za loptom. Više igrača pokušalo je da ga uhvati, ali bez uspeha. Onda je reprezentativac Engleske Džimi Grejvis uspeo da namami nezvanog gosta i da ga uhvati. Preplašeni kerić je za uspomenu Grejvisu izmokrio na dres.
Nezvani gost na terenu
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger