Headlines News :
Home » , » U Rimu dan srpskog tenisa

U Rimu dan srpskog tenisa

Written By maxtv on уторак, 14. мај 2013. | 11:17


Na turniru masters serije u Rimu danas nastupaju svi predstavnici Srbije, izuzev Janka Tiosarevića koji je, zbog bolesti, otkazao učešće a trebao je u prvom kolu da se sretne sa Viktorom Troickim.Izuzev Novaka Đokovića, koji je prvi nosilac turnira, svi naši sportisti igraju mečeve prvog kola.
Na teren "Foro Italika" prvi izlazi Troicki, koji u meču prvog kola igra, posle 12 sati, protiv Čeha Lukaša Rosola. Čeh zauzima 33. mesto na ATP listi i dobio je tri od četiri dosadašnja duela protiv srpskog tenisera.
Viktor-Troicki-1.jpg
Bolji iz tog duela sastaje sa u drugom kolu sa Letoncem Ernestsom Gulbisom, koji je pobedio Finca Jarka Nijeminena sa 6:2, 7:6 (8:6).
Troicki je trebalo da startni meč igra protiv zemljaka Janka Tipsarevića, ali se Janko povukao sa turnira zbog bolesti.
Đoković je kao prvi nosilac bio slobodan na startu, a meč drugog kola protiv Španca Alberta Montanjesa, 89. na ATP listi, igra posle 15 sati. Sva četiri dosadašnja duela pripala su najboljem teniseru sveta, koji je u Rimu trijumfovao 2008. i 2011. godine.
Novak-Djokovic.jpg
Ukoliko očekivano prođe prvu prepreku, Đoković u borbi za osminu finala igra sa boljim iz meča u kojem se Ukrajinac Aleksandar Dolgopolov sastaje sa pobednikom duela izmedju Švajcarca Stanislasa Vavrinke i Argentinca Karlos Berloka.
Bojana-Jovanovski-5.jpg
Na ženskom turniru premijer serije u prestonici Italije Bojana Jovanovski će imati težak ispit, pošto od 11 sati u prvom kolu igra protiv bivšeg svetskog broja jedan, Dankinje Karoline Voznjacki. Bolju iz tog duela čeka Jelena Janković, koja je ranije pobedila Bugarku Cvetanu Pironkovu sa 6:3, 6:0.
Ana-Ivanovic-7.jpg
Ana Ivanović turnir započinje posle 14 sati duelom protiv Poljakinje Ursule Radvanjske, 35. na WTA listi. Mećusobni skor je nerešen 1:1, a pobednica će u drugom kolu igrati protiv Japanke Ajumi Morite, koja je savladala Rumunku Soranu Kirsteu sa 6:1, 6:3.
Jelena Janković u paru sa Mirjanom Lučić iz Hrvatske igra posle 13 sati meč prvog kola dublova protiv Nemice Julije Gerges i Mendi Minele iz Luksemburga.
Jelena-Jankovic-2.jpg
Turniru masters serije u Rimu, u muškoj komkurenciji, igra se za ukupan nagradni fond od 3,2 miliona evra, dok je nagradni fond ženskog turnira 2,3 miliona dolara.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger