Headlines News :
Home » , » Poslednji voz za opstanak

Poslednji voz za opstanak

Written By maxtv on петак, 24. мај 2013. | 20:13

Poslednje, 30. kolo Superlige, sa sobom donosi samo jednu nepoznanicu - koja će ekipa, uz davno prežaljeno Smederevo, od naredne sezone igrati u nižem rangu takmičenja. U opasnoj zoni su Novi Pazar, Radnički iz Kragujevca i BSK iz Borče, a sve tri ekipe, koje deli jedan bod, igraju na gostujućim terenima.
Utakmicama 30. kola u nedelju se završava takmičenje u Superligi Srbije i tada će biti odlučeno koja će se ekipa, pored Smedereva, preseliti u niži rang takmičenja, odnosno Prvu ligu Srbije.
Superliga.jpg
Sve utakmice igraju se u nedelju od 17 sati, osim duela u Humskoj između Partizana i Spartaka, koji počinje od 19 sati.
Fudbaleri Partizana su u sredu pobedili Smederevo sa 2:0 i odbranili titulu šampiona Srbije. Crno-belima će trofej, 25. u klupskoj istoriji, biti uručen pre početka utakmice.
Dakle, Partizan će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će u kvalifikacijama za Ligu Evrope igrati drugoplasirani i trećeplasirani timovi Super lige, Crvena zvezda i Vojvodina, kao i osvajač Kupa Jagodina.
Superliga-2.jpg
Fudbaleri Smedereva ubedljivo su poslednji na tabeli i sledeće sezone igraće u Prvoj ligi Srbije.
Brige oko opstanka još nisu prebrinuli Novi Pazar i Radnički iz Kragujevca, koji imaju po 30 bodova, kao i BSK iz Borče koji je u najtežoj situaciji. Borčanci su na pretposlednjem mestu sakupili 29 bodova. Sve tri ekipe u poslednjem kolu igraju na gostujućim terenima.
Fudbaleri Novog Pazara igraju u Kuli protiv Hajduka, Radnički igra u Ivanjici protiv Javora, a BSK na Omladinskom stadionu protiv OFK Beograda. Ako "romantičari" pobede, ekipa iz Borče ispašće iz elite, bez obzira na rezultate ostalih utakmica.
Superliga-3.jpg
U ostalim utakmicama, Vojvodina će u Novom Sadu igrati protiv Crvene zvezde, Rad će na svom terenu igrati protiv Radničkog iz Niša, Sloboda u Užicu protiv Smedereva, a Jagodina će biti domaćin Donjem Sremu.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger