Headlines News :
Home » , » Nebojša Čović - Od Evrope do sanduka

Nebojša Čović - Od Evrope do sanduka

Written By maxtv on понедељак, 1. април 2013. | 15:33


Potpredsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je da su crveno-beli smanjili ukupni dug za više od osam miliona i dodao da je za dobijanje licence za evropska takmičenja potrebno još oko 1,5 miliona evra. Generalni sponzor "Gasprom" uplatio deo novca iz ugovora.
Crvenu zvezdu milion i po evra deli od dobijanja evro lice a ukupan dug je smanjen za oko osam i po miliona evra, rekao je potpredsednik kluba zadužen za finansije Nebojša Čović.
Nebojsa-Covic 1.jpg
"Uspeli smo da okvir ukupnog duga smanjimo za nešto više od osam miliona evra, međutim, dosta toga se i dalje vrti oko banaka i kamata. U velikom procentu smo zaustavili dalje troškove", rekao je Čović na konferenciji za medije na Marakani.
On je potvrdio da su prethodne nedelje stigla sredstva od "Gasproma" po slovu ugovora o generalnom sponzorstvu.
"Vrednost tog ugovora od prošlosezonskih dva miliona evra povećana je na oko četiri miliona, od čega 3,6 miliona ide fudbalskom klubu", objasnio je Čović.
Kada je u pitanju licenca za takmičenje u Evropi, Čović je naglasio da je dosta toga urađeno.
"Danas ćemo predati potrebnu dokumentaciju i nadam se da ćemo uspeti da dođemo do nje, ne znam da li u prvom ili drugom roku. Od potrebnih 3,8 miliona evra za licencu sveli smo sumu na 1,5 miliona. Nisam pesimista, ali ne mogu da budem nerealan čovek i da obećam da će se to sigurno desiti", poručio je Čović.
Crvena zvezda je, kako je naveo Čović, već otvorila dinarski i devizni račun na koji zvezdaši koji žele da pomognu mogu da uplate novac, a otkrio je i finansijske detalje raskida saradnje sa bivšim trenerom Aleksandrom Jankovićem.
"Dogovor je bio da 45.000 evra dobije sada, a još toliko u junu", rekao je Čović.
Prema njegovim rečima, nije mu jasno kako u ovako teškoj situaciji i dalje postoji pritisak da Zvezda mora da bude prva.
"Ne može da bude prvi onaj, koji je maltene spakovan u sanduk, on može samo prvi da bude sahranjen", slikovito je zaključio Čović.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger