Headlines News :
Home » , » Noa “preleteo” Filadelfiju

Noa “preleteo” Filadelfiju

Written By maxtv on петак, 1. март 2013. | 11:04


U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige Čikago je jutros na svom terenu savladao Filadelfiju sa 93:82, uz fenomenalnu partiju francuskog reprezentativca Žoakima Noe.U preostale dve utakmice, odigrane jutros, Klipersi su u Indijanapolisu savladali Indijanu sa 99:91, dok su Lejkersi u Stejpls centru bili bolji od Minesote – 116:94.
Noa je treći put u karijeri ostvario dvocifren učinak u tri kategorije ("tripl-dabl") ali je u senci tog podviga ostala činjenica da je, praktično, više vremena proveo u vazduhu nego s obe noge na parketu.
Nba-Buls.jpg
Uz 23 koša, Francuz je uhvatio 21 loptu i, čak, 11 puta blokirao šut protivnika! Za tri "rampe" nadmšio je lični rekord iz januara 2009, a izjednačio klupski koji je od 20.decembra 1977. godine bio u vlasništvu Artisa Gilmora.
Aktivnu podršku "letećem Francuzu" tokom čitavog meča davao je Karlos Buzer koji je utakmicu završio sa 21 poenom i 12 skokova. U redovima poražnog tima istakao se Džru Holider sa 22 koša.
Nba-Buls-Noah-1.jpg
Košarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su u noći između četvrtka i petka Indijanu sa 99:91 i ostvarili sedmu pobedu u poslednjih osam utakmica u NBA ligi.
Najbolji u ekipi Klipersa bio je Kris Pol sa 29 poena, šest skokova i osam asistencija. On je postigao poslednjih osam poena za Kliperse u finišu utakmice. Džamal Kroford ubacio je 23 poena, dok je Blejk Grifin dodao 18 poena i 14 skokova.
Nba-Kobi-1.jpg
U ekipi Indijane, koja je prekinula niz od pet pobeda, petorica igrača postigli su dvocifren broj poena, najefikasniji je bio Dejvid Vest sa 22, dok je Pol Džordž upisao 20 poena i pet asistencija.
Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su Minesotu sa 116:94 i naneli joj 21. uzastopni poraz u međusobnim duelima.
Nba-Lejkersi-1.jpg
Najbolji u pobedničkom timu bio je Kobi Brajant sa 33 poena, pet skokova i pet asistencija, 17 je dodao Antoan Džejmison, a poen manje Džodi Miks. Lejkersi su tokom utakmice postigli 16 "trojki" iz 32 pokušaja.
U ekipi Minesote, koja je pretrpela 20. poraz u poslednje 24 utakmice, Džej Džej Barea bio je najefikasniji sa 20 poena, a Luk Ridnur dodao je poen manje. Riki Rubio ostvario je "dabl dabl" učinak od po 13 poena i skokova, a bivši centar Partizana Nikola Peković postigao je osam poena i imao tri skoka.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger