Headlines News :
Home » , » Kingsi ostaju u Sakramentu!

Kingsi ostaju u Sakramentu!

Written By maxtv on четвртак, 16. мај 2013. | 14:02


Vlasnici timova NBA lige glasali su sinoć u Dalasu i doneli odluku da Kingsi ostaju u Sakramentu. Naime, odluka je da vlasnici Kingsa, porodica Maluf, moraju prodati tim samo onoj grupi koja će zadržati ''kraljeve'' u glavnom gradu Kalifornije.
Definitivno je završena drama oko sudbine Sakramento Kingsa. Predstavnici 30 NBA franšiza sastali su se u Dalasu gde su odlučili da Kingsi ostanu gde jesu - u Sakramentu.
sk.jpg
Konačno je odbačen predlog preselenja u Sijetl, za što se zalagala investitorska grupa predvođena Krisom Hansenom i Stivom Bolmerom. Na taj način su se vlasnici klubova složili s relokacionim komitetom, koji je nedavno preporučio ostanak Kingsa.
Grupa koja je htela da preseli Kingse u Sijetl ponudila je 625 miliona dolara dok konzorcijum koji želi da zadrži tim u Sakramentu ponudio je 525 miliona dolara i premeštanje u novu dvoranu.
Komesar NBA lige, Dejvid Štern je potvrdio vest i dodao kako su vlasnici odlučili u korist Sakramenta sa 22-8. On je takođe dodao da mu nije drago zbog toga što Sijetl neće dobiti franšizu još neko vreme.
"Ovo je velika pobeda za Sakramento, ali ne i za NBA ligu", zaključio je prvi čovek NBA.
1111.jpg
Poznato je da da su ljudi iz Sijetla nudili mnogo bolje uslove, ali Štern je rekao da će nakon ovoga liga posredovati između sadašnjih vlasnika Kingsa i grupe domaćih investitora na čelu s gradonačelnikom, Kevinom Džonsonom, koja želi da preuzme klub.
Ko god da kupi Kingse, platiće rekordnu cenu za kupovinu jedne NBA franšize.
Share this article :

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger