Headlines News :
Home » , » Čilić, žrtva sopstvene gluposti!

Čilić, žrtva sopstvene gluposti!

Written By maxtv on субота, 27. јул 2013. | 20:28

Marin Čilić pao na doping testu zbog korišćenja medicinske glukoze. Ipak, očekuje se da će kazna prema najboljem hrvatskom teniseru biti blaga, te da će nastupiti već u Montrealu.
Hrvatski teniser Marin Čilić pao je na doping testu zato što je koristio glukozu iz apoteke kupljenu u Monte Karlu. Čilić je prevideo činjenicu da je na pakovanju ispisano upozorenje za profesionalne sportiste, pa su mu u krvi nađeni tragovi nedozvoljenih supstanci.
Cilic.jpg
Marin Čilić bio je pozitivan na doping testu u maju, tokom turnira u Minhenu. Ipak, najbolje plasirani hrvatski teniser ne bi trebalo da dobije veliku kaznu, pre svega zbog saradnje sa ITF-om.
Naime, otkriveno je da je Čilić za rezultate testa saznao u toku Vimbldona, pa je brže-bolje predao meč Keniju de Šeperu i od tada više nije igrao tenis, sve pod izgovorom da je povredio koleno.
Očekuje se da mu ITF izrekne suspenziju od tri meseca, koja će se računati retroaktivno (biće oduzeti svi bodovi i zarada sa turnira u poslednja tri meseca), pa bi Čilić trebalo da nastupi na mastersu u Montrealu, koji je na programu petog avgusta.
Inače, Čilić je drugi najbolje plasirani teniser koji je pao na doping testu (trenutno 15. na svetu), prva je bila Martina Hingis, koja je 2007. godine bila pozitivna na kokain, zbog čega je i otišla u "penziju".
Share this article :

0 коментара:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Translate

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Max Sport News - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger